Samsung ar putea echipa Galaxy S11+ cu acumulatori livraţi de competiţie, pentru că sunt mai buni

16.12.2019
Samsung ar putea echipa Galaxy S11+ cu acumulatori livraţi de competiţie, pentru că sunt mai buni

Per total, seria Galaxy S11 va avea o autonomie mult mai bună a bateriei decât predecesoarea Galaxy S10, însă asta ar putea să nu fie în totalitate rezultatul progreselor tehnologice făcute de Samsung SDI, divizia Samsung specializată în producţia de acumulatori Li-ion.

În schimb, premiul pentru cea mai inovatoare companie în domeniul acumulatorilor Li-ion ar putea ajunge la LG Chem, compania rivală despre care zvonurile arată că ar producă acumulatorii pentru noua generaţie de telefoane Samsung.

În afară de o nouă generaţie de ecrane OLED, mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie, eficienţa telefoanelor Galaxy S11 ar putea fi dată şi de progrese veritabile făcute la partea de acumulatori. Spre exemplu, succesorul Galaxy S11e s-ar putea alege cu un acumulator de 3730 mAh, comparat cu 3100 mAh la modelul S10e.

În schimb, modelul standard Galaxy S11 ar urma să preia capacitatea acumulatorului întâlnită la Galaxy S10+, 4300 mAh, sau capacitatea de 4500 mAh livrată pentru modelul mid-range Galaxy S71. Cert este că tehnologia acumulatorilor Li-ion înregistrează progrese notabile, presa sud-coreeană avansând valori chiar şi de 5000 mAh, cât este livrat pe modelul Galaxy M30.

Toate acestea au însă şi o justificare concretă, seria Galaxy S11 urmând să incorporeze mai multe tehnologii mari consumatoare de energie, cum ar fi ecran cu rată de refresh la 120 Hz şi conectivitate 5G.

Un alt argument în favoarea LG, este că fabrica găzduită lângă oraşul Nanjing, în China, are cea mai mare capacitate de producţie din lume, fapt ce elimină multe din provocările pe partea de aprovizionare.

Interesant este că potrivit zvonurilor, acelaşi furnizor LG Chem ar urma să livreze şi acumulatori pentru seria iPhone 12, Apple obţinând pe această cale pentru produsele proprii. o binevenită creştere a capacitării de înmagazinare a energiei.

Pe lângă acumulatori Li-Ion de capacitate mărită, Samsung ar putea plusa pe lista specificaţiilor şi cu un nou senzor pentru camera foto, având rezoluţie 108MP şi o inovaţie numită 9-to-1 Bayer technology. Mai pe româneşte, este vorba despre o procesare 9 la 1 a pixelilor disponibili în condiţii de iluminare normală, garantând poze de mult mai bună calitate în condiţii de lumină slabă. Însă avantajele nu se opresc aici, noua cameră foto înglobând şi tehnologia periscope, oferind zoom optic veritabil fără compromisul unui camera bump care să strice aspectul telefonului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult