Samsung ar putea lansa un smartphone cu ecran curbat întins până pe spatele carcasei

Samsung ar putea lansa un smartphone cu ecran curbat întins până pe spatele carcasei

Descris într-o aplicaţie pentru brevet, următorul smarphone Galaxy ar putea duce şi mai departe conceptul de ecran curbat introdus de Samsung în anul 2013, odată cu modelul Galaxy S6 Egde.

În timp ce ecranele dual-edge au îmbunătăţit ergonomia folosind marginile carcasei ca spaţiu de afişare, ecranele complet curbate, extinse până la partea din spate a telefonului, promit să modifice radical aspectul telefoanelor Samsung Galaxy.

Având curbură de 180° pe ambele laturi, ecranele descrise în aplicaţia pentru brevet reprezintă noi provocări în ce priveşte evitarea comenzilor touch accidentale, folosirea eficientă a spaţiului de afişare suplimentar şi gestionarea problemelor care ţin de rezistenţa fizică şi durabilitatea în timp.

Din punct de vedere al dificultăţii procesului de fabricaţie, explicaţiile furnizate în aplicaţia pentru brevet sunt încurajatoare, Samsung adaptând doar metodele folosite cu actuala generaţie de ecrane dual-edge.

Din păcate, existenţa unui brevet nu garantează şi lansarea imediată a unui produs care să folosească inovaţiile descrise, însă Galaxy S9 se află pe lista potenţialilor beneficiari.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult