Samsung ar putea lansa un smartphone cu ecranul pliabil la exterior, eclipsând rivalul Huawei Mate X

27.06.2019
Samsung ar putea lansa un smartphone cu ecranul pliabil la exterior, eclipsând rivalul Huawei Mate X

După ce Samsung a amânat lansarea în magazine a modelului Galaxy Fold pentru remedierea problemelor de fiabilitate descoperite imediat după anunţul oficial de lansare, chinezii de la Huawei au renunţat şi ei să mai livreze rivalul Mate X la termenul fixat iniţial, profitând de răgazul obţinut pentru a remedia anumite legate de funcţionarea conectivităţii 5G.  Decizia luată i-ar putea costa acum pe cei de la Huawei tocmai avantajul de a fi primii pe piaţă cu un telefon pliabil funcţional, Samsung venind din urmă cu un Galaxy Fold remediat şi încă un model smartphone cu ecran pliabil, care foloseşte exact conceptul de design ales prima dată de Huawei.

Dacă ajunge primul pe piaţă, noul produs Samsung poate pune rivalul Mate X într-o lumină extrem de nefavorabilă, părând că Huawei a copiat designul unui telefon Samsung şi nu vice-versa.

Ironic este că la origini, decizia celor de la Huawei pentru dezvoltarea unui smartphone al cărui ecran se pliază pe exteriorul carcasei şi nu la interior a fost luată tocmai pentru evitarea problemelor de fiabilitate cu care s-au confruntat sud-coreenii de la Samsung, curbura prea agresivă a ecranului forţând limitele tehnologice ale actualei generaţii de ecrane OLED.

Zvonurile privind lansarea unui al doilea model Galaxy Fold pornesc din surse apropiate companiei sud-coreene, anunţând că producţia acestuia a început deja, rămânând doar ca pe măsură ce sunt acumulate stocuri pentru lansare să fie stabilită şi data anunţului oficial.

Deocamdată, singura informaţie comunicată oficial vine de Huawei, care a stabilit pentru luna septembrie termenul de livrare a comenzilor pentru modelul Mate X. Astfel, Samsung ar putea lansa modelul Galaxy Fold cu design revizuit şi alternativa sa cu ecran pliabil la exterior în luna august, odată cu noul flagship Galaxy Note 10. Alternativ, compania ar putea încerca să eclipseze lansarea promisă de Huawei pentru luna septembrie anunţând propria ofertă de telefoane Galaxy Fold cu puţin timp înainte.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult