Samsung ar putea renunţa la brandul S-series începând de anul viitor

Samsung ar putea renunţa la brandul S-series începând de anul viitor

Potrivit unor informaţii neoficiale, Galaxy S9 va fi ultimul smartphone Samsung lansat sub brandul S-series, folosit de companie începând cu primul model Galaxy S lansat în anul 2010.

Aparent, motivul acestei schimbări este asocierea denumirii Galaxy S10 cu simbolul roman pentru litera 10, rezultând numele Galaxy X. Desigur, nimeni din conducerea Samsung nu ar admite că denumirea aleasă ar avea vreo legătură cu modelul iPhone X lansat de Apple anul trecut.

Explicaţia oficială este că Samsung renunţă la litera „S” din denumirea Galaxy S pentru a face mai scurte şi uşor de memorat numele produselor viitoare. Însă pe termen scurt, schimbarea generează confuzie în rândul fanilor, zvonuri anterioare asociind numele Galaxy X cu o gamă complet nouă de telefoane Samsung cu ecran pliabil.

În realitate, denumirea Galaxy X ar putea fi folosită pentru întreaga gamă de produse aşteptate până acum să fie incluse sub brandul S-series, oferta cuprinzând modele ca Samsung Galaxy X, Galaxy X Plus şi Galaxy X Foldable. Desigur, rămâne şi posibilitatea ca Samsung să folosească o etichetare complet diferită pentru seria de telefoane pliabile, asigurând astfel o diferenţiere mai clară faţă de produsele cu design convenţional.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult