Samsung are planuri mari pentru telefonul său pliabil. Pregăteşte un milion de unităţi la lansare

12.11.2018
Samsung are planuri mari pentru telefonul său pliabil. Pregăteşte un milion de unităţi la lansare

Telefonul pliabil de la Samsung a atras multe priviri, chiar dacă nu a fost primul de acest gen prezentat oficial. Producătorul chinez Royole a venit cu un dispozitiv numit FlexPai, cu o săptămână înainte, însă prototipul prezentat de sud coreeni arăta mult mai bine pus la punct. Se pare că proiectul Samsung pentru acest dispozitiv este atât de avansat încât deja compania se pregăteşte să producă unităţi de ordinul milioanelor pentru varianta finală.

Samsung a oferit pentru presa Sud Coreeană informaţii noi despre primul său dispozitiv pliabil. Planul în acest moment este ca acesta să fie lansat în prima jumătate a anului 2019, iar primul lot să fie în număr de un milion de unităţi. Comparativ cu un nou smartphone de top precum un Galaxy S10 sau cel mai recent iPhone, un milion la lansare nu pare să fie un număr impresionant, însă trebuie să luăm în calcul faptul că avem de a face cu o tehnologie nouă.

Galerie foto

Compania coreeană va trebui să convingă mai întâi utilizatorii că au nevoie de un nou smartphone pliabil, iar acesta va trebui să rezolve probleme pe care dispozitivele tradiţionale le pun în calea utilizării. Ecranul mai mare şi posibilitatea de multitasking par să fie momentan elementele care pun telefonul pliabil în faţa altor modele, însă cel mai probabil portabilitatea unui dispozitiv cu ecran atât de mare va fi factorul diferenţiator.

Nu este clar dacă Samsung va lansa acest dispozitiv sub unul dintre numele deja zvonite de mai mulţi ani precum Galaxy X sau Galaxy F (flex, de la Infinity-Flex, numele display-ului pliabil), sau dacă va lansa cu această ocazie o linie nouă de dispozitive, fără branding Galaxy. Cert este că Samsung lucrează acum de zor pentru a rezolva câteva dintre problemele acestui tip de dispozitiv. Conform DJ Koh, CEO-ul Samsung Electronics, compania se concentrează pe livrarea unui produs uşor, cu autonomie bună şi care să ofere o interfaţă confortabilă de utilizare.

Având în vedere că telefonul prezentat pe scenă părea să fie mare şi butucănos, Samsung acoperindu-l într-o carcasă care să îi mascheze design-ul, nu avem momentan cum să aflăm dacă aceste probleme au fost deja rezolvate, sau dacă modelul final încă este în fază de proiect. Dezvoltarea ar trebui să se întâmple foarte repede, întrucât dacă Samsung doreşte ca lansarea să aibă loc în doar câteva luni, acesta ar trebui să fie gata de asamblare în următoarele câteva săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult