Samsung Blue Earth – telefon cu touchscreen pentru ecologişti

13.02.2009
Samsung Blue Earth - telefon cu touchscreen pentru ecologişti

Produsele ecologice, indiferent că vorbim de maşini sau telefoane, sunt pentru majoritatea dintre noi nişte năluci pe care sperăm să avem norocul de a le vedea cândva integrate în viaţa de zi cu zi şi să scăpăm de poluarea cotidiană. Samsung încearcă să ne dovedească contrariul, că produsele ecologice sunt mai aproape de realitate decât credeam, şi ne ameninţă că anul acesta va lansa un telefon ecologic, numit Blue Earth.

Samsung Blue Earth are o construcţie simplă: pe faţă are un mare touchscreen, iar pe spate un panou solar. Oficialii coreeni susţin că acesta este destul de eficient pentru a-ţi permite să dai un telefon oricând. Am ceva dubii în legătură cu această afirmaţie. În plus, sunt convins că, dacă pentru o convorbire de 30 de secunde se găseşte ceva energie, de o oră de stat pe Internet cu siguranţă nu poate fi vorba.

Samsung Blue Earth

Blue Earth este construit din PCM, un plastic reciclabil extras din recipientele de apă. Nici telefonul şi nici încărcătorul nu conţin substanţe neecologice. Dispozitivul dispune de un aşa-numit Eco mode în care se fac anumite ajustări automate (luminozitatea ecranului, conexiunea bluetooth ), în funcţie de nivelul consumului.

Samsung Blue Earth

Pentru cei cu adevărat dedicaţi protejării mediului înconjurător există modul eco walk. În timp ce mergi pe jos, telefon îţi arată câţi copaci ai salvat, copaci care ar fi fost pierduţi dacă mergeai cu maşina. Nu cred că este cazul, dar pentru cei care vorbesc la telefon în maşină ar putea da o atenţionare de genul „ai mai omorât un copac”, chiar în timpul convorbirii.

Samsung Blue Earth

Specificaţiile tehnice pentru Samsung Blue Earth nu sunt cunoscute deocamdată. Tot ce se ştie este că va fi lansat în Marea Britanie în a doua jumătate a anului. Rămâne de văzut când va ajunge şi la noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News