Samsung brevetează ecranul SAMOLED, în pregătire pentru lansarea Galaxy S11

11.11.2019
Samsung brevetează ecranul SAMOLED, în pregătire pentru lansarea Galaxy S11

Cu seria Galaxy S10 pe final de drum, zvonurile despre succesorul Galaxay S11 se intensifică, tot mai multe detalii apărând în spaţiul public, cu sau fără ajutorul echipei de PR folosită de Samsung.

Oricât de strict ar fi embargoul impus partenerilor, anumite detalii ajung oricum sub privirile fanilor, cum ar fi brevetul solicitat de Samsung pentru un nou tip de ecran numit SAMOLED.  

Specialişti în producerea de ecrane, sud-coreenii de la Samsung au impresionat în nenumărate rânduri prin calitatea imaginii afişată de modele flagship lansate sub brandul Galaxy, sau de către rivali care au ales să le folosească produsele (ex. Apple). Privind din acest context, nevoia brevetării a încă unui sub-tip de ecran pare puţin exagerată, dacă nu cumva inginerii Samsung chiar au ceva în plus de oferit.

Cel mai probabil, ecranul recent brevetat în Coreea de Sud este rezervat noii serii de top, Galaxy S11, rămânând de văzut care din variantele acesteia vor primi efectiv noua tehnologie.

Primul sosit, Galaxy S11e pare mai degrabă o reîmpachetare a tehnologiilor Galaxy S10 într-o carcasă cu design modernizat. Potrivit informaţiilor apărute pe Twitter, Galaxy S11 va fi disponibil în versiunile de culoare gri, negru, şi albastru, în timp ce varianta mai mică şi mai ieftină, Galaxy S11e va fi oferită în nuanţe de roz, gri şi negru.

Înlocuind tehnologia Dynamic AMOLED introdusă pe modelul Galaxy S10, noua denumire SAMOLED ar trebui să ofere ceva mai mult decât compatibilitate HDR10+ şi 526ppi densitate de afişare. În practică, brevetul ar putea viza o simplă prescurtare pentru denumirea Super AMOLED folosită deja, ajustată pentru a fi mai uşor de memorat. Astfel, aspecte precum folosirea unei rate de refresh superioară şi maximizarea suprafeţei de afişare, raportat la dimensiunea carcasei, nu sunt automat atribute ale ecranelor SAMOLED, performanţele superioare depinzând exclusiv de ambiţiile producătorului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult