Samsung Galaxy A3 şi A5 (2016) disponibile în România

21.01.2016
Samsung Galaxy A3 şi A5 (2016) disponibile în România

Samsung a lansat pe piaţa locală seria de smartphone-uri Galaxy A (2016), cu două modele mid-range premium, care oferă un balans atractiv între performanţă şi design. Acestea oferă o construcţie realizată din aluminiu şi sticlă, asemeni seriei de dispozitive Galaxy S6, însă vin cu specificaţii de medie la toate capitolele.

Cele două smartphone-uri se numesc Galaxy A3 şi Galaxy A5, pe care din fotografii este greu să le deosebeşti dacă nu le vezi unul lângă celălalt. Samsung a împrumutat liniile de design de pe Galaxy S6, realizând smartphone-urile în jurul unei rame de aluminiu „flancată” din faţă şi din spate cu panouri din sticlă. Spre diferenţă de S6, marginile din aluminiu sunt mai puţin rotunjite, ambele modele fiind mai uşor de ţinut în mână. Acest design a venit „la pachet” şi cu un mic neajuns al designului folosit pentru linia de „flagship”-uri: camera foto principală iese în relief.

Galaxy A3 este mezinul seriei A. Acesta dispune de un display Super AMOLED cu diagonală de 4,7” şi rezoluţie 1280 x 720 pixeli, procesor quad-core Snapdragon 410 la 1,5 GHz, 1,5 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern. Camerele foto de 13, respectiv 5 megapixeli asigură o performanţă decentă în majoritatea situaţiilor, în special în condiţii de iluminare mai puţin ideale, graţie diafragmei f/1.9 de pe ambele obiective.

Varianta mai puternică şi semnificativ mai mare din seria A este Galaxy A5, care depăşeşte în dimensiuni chiar şi Galaxy S6. Acesta vine cu un display cu diagonală de 5,2” şi rezoluţie Full HD, procesor octa-core la 1,6 GHz, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare. Camerele foto dispun de senzori cu rezoluţie similară cu cei de pe A3, însă camera principală beneficiază de stabilizare optică. Un alt avantaj al lui A5 este tehnologia „fast charging”.

Cele două modele de smartphone-uri din familia Galaxy A (2016) dispun de suport pentru carduri microSD de până la 128 GB şi sunt livrate în culorile negru şi auriu. Samsung Galaxy A3 şi A5 pot fi achiţionate din magazinele de specialitate din ţară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult