Samsung Galaxy Fold a ajuns în România – unboxing şi impresii (VIDEO)

05.12.2019
Samsung Galaxy Fold a ajuns în România - unboxing şi impresii (VIDEO)

După lungi aşteptări, Samsung Galaxy Fold a ajuns şi în România. Astăzi, telefonul se află în redacţia Go4it şi a venit la pachet cu experienţa completă de „cumpărare” pe care o vor primi şi cei care se încumetă să cumpere un telefon de 2.000 euro. Întrucât este un telefon mai special, acesta a fost livrat personal de un reprezentant Samsung, care ne-a arătat care sunt bunele practici pentru utilizarea Galaxy Fold şi care sunt funcţiile sale cele mai interesante.

Galaxy Fold – ce se găseşte în cutie

După o scurtă sesiune de „training”, am resetat telefonul, l-am ambalat frumos exact ca din fabrică şi am pus de un unboxing, întrucât experienţa este cumva diferită faţă de cea a altor telefoane. Galaxy Fold este livrat într-o cutie destul de mare, în care se regăseşte telefonul pliabil, un încărcător de 10W (cam lent pentru 2019, mai ales când Galaxy Note10 deja este livrat cu un încărcător de 25W), cablu de încărcare şi o pereche de căşti. Dar căştile nu sunt cele obişnuite pe fir de la AKG, ci sunt Galaxy Buds, modelul true wireless de la Samsung, lansat simultan cu Galaxy S10.

Samsung a pus multiple avertismente pentru utilizatori în cutia lui Galaxy Fold, pentru a descuraja abuzul ecranului pliabil. Cei care cumpără acest telefon trebuie să ştie că ecranul se poate zgâria mai uşor, că nu trebuie apăsat prea tare, că telefonul nu este rezistent la apă şi praf şi că include magneţi, deci nu ar trebui să fie pus într-un buzunar cu carduri de credit, întrucât acelea s-ar putea demagnetiza.

Galaxy Fold – construcţie premium

Din punct de vedere al construcţiei, Galaxy Fold este un telefon premium, în adevăratul sens al cuvântului. Balamaua pare să fie foarte rezistentă şi ţine telefonul complet plat pe parcursul utilizării. Magneţii lipesc cele două laturi pliabile ale ecranului şi le ţin foarte bine în loc, în timp ce rama metalică şi panourile de sticlă exterioare conferă o robusteţe pe care nu prea o vedem pe telefoanele Samsung, care par de obicei să fie obiecte mici, subţiri şi fragile. De altfel, la peste 260 de grame, Galaxy Fold este aproape la fel de greu precum două telefoane.

Ecranul exterior va fi probabil cea mai puţin folosită componentă a acestui telefon, întrucât totul este parcă prea mic. Samsung pare să creadă că utilizatorii vor răspunde la un mesaj rapid sau vor răspunde la telefon în acest mod, însă pentru rularea de aplicaţii „serioase”, vor deschide ecranul pliabil. Adevărul este că fiind un ecran atât de mic şi înghesuit, probabil că majoritatea utilizatorilor vor folosi tot ecranul principal pentru mesaje text şi chiar pentru realizarea de fotografii.

Galaxy Fold – cum se prezintă ecranul pliabil

Ecranul pliabil al lui Galaxy Fold este într-adevăr impresionant odată ce apuci să te joci cu el, chiar dacă nu afişează o rezoluţie extrem de mare. Acesta este extrem de subţire şi aproape că atingi direct ecranul, nu o protecţie din sticlă groasă, cum se întâmplă la alte modele. Tot ce stă între deget şi panoul OLED flexibil este o peliculă transparentă din plastic, care este ceva mai rezistentă şi mai plăcută la atingere decât mă aşteptam iniţial. Aceasta face degetul să alunece într-o manieră similară cu sticla, fiind în acelaşi timp pliabil.

Da, există o dungă pe centrul dispozitivului, dar aceasta este deranjantă doar dacă te uiţi la ecran dintr-un unghi care să facă lumina să se reflecte în acea zonă. Atunci când te uiţi direct din faţă, această cută este practic invizibilă. Şi nici la atingere nu se simte decât foarte puţin în anumite zone.

Totuşi, această peliculă de plastic este totodată şi cel mai mare dezavantaj al lui Galaxy Fold. Aceasta se poate zgâria, iar şocurile nu pot fi absorbite de un plastic atât de moale. Astfel, orice impact poate duce la deteriorarea ecranului, operaţiune de raparaţie care nu este deloc ieftină. Samsung oferă tuturor clienţilor care cumpără Galaxy Fold o reparaţie la un preţ promoţional, inclusiv în România, în cadrul service-urilor autorizate în primul an de utilizare. De asemenea, există un serviciu non-stop de suport, inclus în garanţia premium a telefonului. Reprezentanţii Samsung spun că Galaxy Fold va putea fi reparat inclusiv la noi în ţară pe loc la service-ul autorizat.

Galaxy Fold este acum disponibil în magazinele Samsung Experience Store din AFI Cotroceni, la operatorii telecom Vodafone şi Orange şi în magazinele Altex şi eMAG. Preţul este de 9.499 lei.

Voi reveni în câteva zile cu un review complet al noului Samsung Galaxy Fold.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult