Samsung Galaxy S9 ar putea fi lansat fără senzor de amprentă

30.10.2017
Samsung Galaxy S9 ar putea fi lansat fără senzor de amprentă

Apple a adus în atenţia publicului autentificarea cu amprenta, implementând primul senzor capacitiv sub forma lui TouchID în iPhone 5S, însă tot Apple este prima companie importantă din industrie care renunţă la această formă de securitate cu noul iPhone X. Se pare că şi alte companii vor urma acest trend, iar Samsung ar putea fi următorul jucător important care va elimina această componentă din dispozitivele sale.

Noi zvonuri despre următorul flagship de la Samsung, Galaxy S9, care urmează să fie lansat în primăvara anului viitor, sugerează că gigantul coreean nu va implementa mult doritul senzor de amprentă sub display-ul telefonului. Având însă în vedere faptul că poziţionarea senzorului de amprentă lângă camera foto pe Galaxy S8 şi Note8 a fost una dintre cele mai criticate decizii de design ale noilor dispozitive ale companiei, este posibil ca Samsung să renunţe complet la această componentă.

Desigur, faptul că o singură sursă care spune că Samsung nu va integra un senzor de amprentă sub display nu este o confirmare, indiferent de cât de credibilă este aceasta. De asemenea, faptul că senzorul de amprentă nu va fi sub display nu înseamnă că Samsung nu îl va integra pe spatele dispozitivului. Se zvoneşte că pe seria Galaxy A 2018 acesta va fi regăsit sub camera foto, într-o poziţie centrală, mult mai naturală decât cea de pe S8 şi Note8.

Vom afla mai multe despre Galaxy S9 când ne vom apropia de data lansării, această lansare fiind o nouă ocazie pentru Samsung să folosească lipsa unei componente atât de apreciată precum senzorul de amprentă de pe dispozitivele concurente pentru a realiza reclame.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult