Samsung Galaxy Z Flip la prima vedere. Cum se prezintă noul telefon pliabil. VIDEO

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 12.02.2020
Samsung Galaxy Z Flip la prima vedere. Cum se prezintă noul telefon pliabil. VIDEO

Galaxy Z Flip este cel mai nou smartphone Samsung cu ecran pliabil. Am reuşit să punem deja mâna pe un astfel de dispozitiv şi l-am butonat câteva minute. Avem de a face cu un smartphone puternic, compact şi cu un design inedit, care vine însă şi la un preţ destul de piperat. Desigur, cei care erau în căutarea unui telefon pliabil se aşteptau deja la acest lucru.

Spre diferenţă de Galaxy Fold, telefonul pliabil al companiei livrat în toamna anului trecut, Galaxy Z Flip beneficiază de o protecţie pentru ecran numită Ultra Thin Glass. Aceasta este o peliculă foarte subţire de sticlă, rezistentă la zgârieturi, care ar trebui să protejeze ecranul pliabil fragil al dispozitivului. Aceasta este o îmbunătăţire foarte mare faţă de modelul pliabil precedent, care putea fi zgâriat chiar şi cu unghia. Din păcate, „dunga” de la pliere este încă acolo, în ciuda utilizării unui alt tip de material.

Balamaua este similară cu cea de pe Fold, dar îmbunătăţită, întrucât există acum un filtru de praf, care protejează mecanismul interior. Astfel, riscul ca problemele la pliere să apară în timp sunt reduse. Nu în ultimul rând, acest model vine şi cu un ecran secundar extern, foarte mic, de 1”, util pentru notificări, însă şi pentru selfie-uri, acesta afişând ceea ce „vede” camera principală.

Cu un preţ de aproape 1.500 euro, Galaxy Z Flip nu este nici pe departe cel mai accesibil smartphone, însă ar putea fi considerat cel mai ieftin telefon pliabil, întrucât este mai ieftin şi decât Motorola Razr, şi decât modelel superioare Galaxy Fold şi Huawei Mate X.