Samsung Galaxy Z Flip: primele imagini oficiale, detalii noi despre specificaţiile finale

29.01.2020
Samsung Galaxy Z Flip: primele imagini oficiale, detalii noi despre specificaţiile finale

Cel de-al doilea telefon pliabil de la Samsung, modelul Galaxy Z Flip, urmează să fie dezvăluit simultan cu noua serie de dispozitive high-end Galaxy S20. Până acum am văzut doar fotografii neoficiale cu acesta şi liste de specificaţii incomplete, însă acum, cu mai puţin de două săptămâni înainte de prezentarea oficială, vedem dispozitivul în toată splendoarea sa, în fotografii oficiale de presă şi primim şi o listă ceva mai completă de specificaţii hardware, care confirmă câteva dintre informaţiile din trecut.

Samsung Galaxy Z Flip: design simplist orientat către publicul feminin

În timp ce primul telefon pliabil de la Samsung, Galaxy Fold, s-a dovedit a fi un smartphone de business şi entertainment, modelul Galaxy Z Flip pare să fie un model ceva mai „feminin”, fiind prezentat în fotografii într-o variantă de culoare mov şi cu flori pe post de fundal de ecran implicit. De altfel, descrierile de la CES 2020 sugerau că telefonul, cu nume de cod Bloom (înflorire), are un design inspirat de cutii de farduri şi va ţinti spre publicul feminin.

Noile imagini dezvăluie faptul că la exterior, construcţia lui Galaxy Z Flip va fi din sticlă, cu o ramă metalică pentru fiecare dintre cele două părţi, alături de o balama similară în design cu cea de pe Galaxy Fold. Pe laterala din dreapta, în partea de sus vor fi amplasate butoanele de volum şi butonul Power, care integrează şi un senzor de amprentă. De asemenea, telefonul va beneficia de un slot pentru SIM, ceva ce Motorola Razr nu oferă, nu va include un jack pentru căşti şi are un ecran perforat, cu difuzor pentru apeluri în partea de sus.

Imaginile au fost publicate de Evan Blass (@evleaks), un faimos „leaker”, care oferă aproape de fiecare dată imagini reale cu telefoanele Samsung înainte să apară (şi nu numai) şi site-ul german WinFuture. Cel mai probabil, aceste imagini fac parte dintr-un kit de presă care va fi făcut public odată cu prezentarea oficială a telefonului.

Samsung Galaxy Z Flip: hardware high-end, dar nu din ultima generaţie

Atunci când vine vorba despre hardware, modelul Galaxy Z Flip va fi pe o treaptă inferioară faţă de noile modele Galaxy S20. Acesta va beneficia de un ecran Infinity Flex perforat cu diagonală de 6,7” cu rezoluţie Full HD+ pe format 22:9 (2.630 x 1.080 pixeli), acoperit cu ceea ce Samsung va numi „Ultra Thin Glass”, un nou material de protecţie, care ar trebui să reziste mai bine la zgârieturi decât pelicula din plastic de pe Galaxy Fold. La exterior, ecranul secundar va avea doar 1” în diagonală şi va afişa exclusiv informaţiile importante precum data, ora, nivelul de încărcare al bateriei, semnalul şi câteva pictograme de notificări.

La interior însă, telefonul va beneficia de un chipset Snapdragon 855 Plus, modelul de top din 2019 de la Qualcomm, 8 GB memorie RAM şi 256 GB stocare internă, fără posibilitatea de a adăuga un card microSD. Toate acestea vor fi alimentate de un acumulator de 3.300 mAh, mai mult decât găsim pe Motorola Razr, însă cel mai probabil, Samsung nu va oferi şi o variantă a acestui dispozitiv echipat cu antene şi modem-uri 5G.

La capitolul camere foto, Galaxy Z Flip ar putea să ofere doi senzori de 12 megapixeli, unul cu lentilă wide şi unul cu lentilă ultra-wide. Având în vedere specificaţiile, acest model pare să fie un Galaxy S10e actualizat, integrat într-o carcasă pliabilă.

Preţul aşteptat pentru Samsung Galaxy Z Flip este de 1.500 de euro, însă atât caracteristicile hardware, cât şi preţul vor fi confirmate abia pe 11 februarie, când va avea loc lansarea oficială a telefonului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult