Samsung J6 – un review onest

23.08.2019
Samsung J6 – un review onest

Samsung poate fi una dintre cele mai de încredere companii de la care să cumperi un smartphone, dar adevărata întrebare este dacă fiecare dispozitiv pe care îl oferă merită cumpărat. Samsung J6 pare o ofertă valoroasă pentru preţul la care este disponibil, dar, din păcate, pare să dezamăgească când priveşti sub capotă.

Samsung a impresionat cu Galaxy S9, S9 Plus şi capabilităţile lor, dar gigantul coreean a pierdut cota de piaţă în zona low-budget, în ultima vreme. Producătorii chinezi de smartphone-uri precum Xiaomi şi Motorola au capturat acest segment, oferind specificaţii de înaltă calitate la preţuri mai mici.

Acesta este cazul şi cu Samsung J6.

Pro:

  • Ecran Super AMOLED
  • Dimensiune compactă
  • Construcţie robustă

Contra:

  • Încărcare prin port micro USB
  • Cameră spate de 13MP
  • Procesor entry-level

Preţ

Preţul este probabil unul din principalele avantaje ale Samsung J6. Pe platforme precum eMAG poate fi găsit la 750 lei, în timp ce alte site-uri oferă reduceri şi, dacă eşti pe fază, îl poţi cumpăra chiar pentru numai 650 lei.

Ce ne place

Dacă vrei un telefon care să stea confortabil în palma mâinii, fără a fi nevoie să îl strângi şi cu degetul mare, atunci acest dispozitiv este ceea ce ţi s-ar potrivi. Samsung J6 nu este un telefon cu un ecran mare sau o cameră duală.

Micul dispozitiv curat şi subestimat are o construcţie elegantă şi compactă. Şi, în ciuda dimensiunilor sale de 5,6 inci, nu se simte atât de fragil. Ai fi tentat să-l numeşti durabil dacă nu era atât de evident că spatele este realizat din plastic.

Per total, Samsung J6 este practic. Nici prea mare, nici prea mic, în timp ce cântăreşte la fix pentru a se potrivi perfect în buzunar.

Acum, să vorbim despre „Infinity Display” al telefonului. Samsung J6 se mândreşte cu un ecran Super-AMOLED (S-AMOLED) cu o rezoluţie de 720 x 1480. Acesta are avantajul că culorile sunt vii, iar contrastul este bun. Este o caracteristică emblematică pe care în mod normal nu o vezi la un telefon de buget.

De asemenea, audiofilii pot respira uşuraţi. Jack-ul de 3,5 mm a ajuns la Samsung J6. Perechea ta preferată de căşti poate fi conectată fără a investi într-un adaptor sau o cască wireless nouă.

Interfaţa de utilizator a Samsung (UI) este stratificată pe Android Oreo 8.0 şi până în prezent, performanţa telefonului a fost decentă. Nu a arătat niciun semn de lag.

Poţi scăpa de dezordinea de pe ecranul de pornire cu funcţia de sertar de aplicaţii din Samsung Experience 9.0. Este într-adevăr similar cu sertarul de aplicaţii pe care îl găseşti pe telefoanele Android Stock, doar că în loc de o filă Căutare Google în partea de sus, există o bară de căutare pentru aplicaţii.

Ce lasă de dorit

Samsung J6 vine cu un procesor Exynos 7870 sub capotă, care este, mai mult sau mai puţin, un chipset entry-level. Este îndoielnic că telefonul va putea gestiona prea bine sarcini cu putere mare. Ar putea avea probleme chiar atunci când joci jocuri grafice grele.

De asemenea, la cât de multe te poţi aştepta de la o cameră cu un obiectiv de 13MP? Funcţionează destul de decent în condiţii bine iluminate, dar ne îndoim cu adevărat de performanţa telefonului în situaţii cu lumină scăzută. Nu pare să existe nici o stabilizare a imaginii, încorporată sau altfel, ceea ce creează probleme atunci când încerci să surprinzi o ţintă în mişcare.

Pe de altă parte, camera frontală de 8MP pare mai capabilă. Reproducerea culorilor este exactă.

În sfârşit, telefonul are o baterie de 3000mAh, care ar trebui să ofere suficient pentru ca telefonul să dureze o zi. În condiţii de utilizare uşoară, telefonul a reuşit de fapt să dureze 48 de ore întregi, dar abia era folosit pentru altceva decât apeluri şi mesaje.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News