Samsung livrează Android 10 pe Galaxy Note10 şi Note10+

16.12.2019
Samsung livrează Android 10 pe Galaxy Note10 şi Note10+

La doar câteva zile după ce dispozitivele Galaxy S10 au început să primească versiunea finală de Android 10 cu interfaţa One UI 2.0, Samsung a lansat acest update software şi pentru Galaxy Note10. Cele două telefoane din seria Note pot fi acum actualizate în regim OTA, însă nu toţi utilizatorii vor primi acest pachet simultan. Pentru că există diferenţe regionale, de operatori şi pentru a nu supraaglomera serverele, utilizatorii vor putea descărca actualizarea treptat.

Modelele Galaxy Note10 şi Note10+ erau deja incluse de câteva luni în programul de testare beta pentru Android 10, iar unii utilizatori au putut rula această versiune software pe dispozitivele lor prin intermediul acestuia. Varianta finală este însă mult mai bine finisată, asigură compatibilitate cu majoritatea aplicaţiilor din Google Play Store şi adaugă noi capabilităţi pe care le adaugă Android 10 şi noua interfaţă Samsung actualizată, One UI 2.0.

Primii care au primit update-ul în stadiu final au fost cei care au participat deja la perioada de testare beta. Aceştia au primit pe telefoane pachetul software cu versiunea N97*FXXU1BSL7, care pentru un simplu update de la o versiune beta nu ocupă decât 144 MB şi include şi actualizarea de securitate pentru luna decembrie 2019. Primii utilizatori din Europa care au acces la acest update sunt cei din Germania.

În următoarele câteva săptămâni, Samsung va oferi acest update către toţi cei care au un Galaxy Note10 sau Note10+, însă primii care vor primi update-ul vor fi cei care au telefonul cumpărat liber de contract. Operatorii vor fi cei care vor gestiona livrarea update-ului spre clienţii care au Galaxy Note10 şi Note10+ cumpărate la abonament. Nu este încă tocmai clar dacă acest update va fi livrat tot în această perioadă şi către modelele echipate cu antene şi modem 5G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult