Samsung pregăteşte chipsetul Exynos 9820, folosind procesul de fabricaţie 7nm FinFET

04.04.2018
Samsung pregăteşte chipsetul Exynos 9820, folosind procesul de fabricaţie 7nm FinFET

Rezervat pentru Galaxy S10, Exynos 9820 promite frecvenţe de funcţionare mărite şi folosirea mai eficientă a bateriei, mulţumită trecerii un proces de fabricaţie mai eficient.

Echivalentul Samsung pentru chipsetul Snapdragon 855, Exynos 9820 va avea cel mai probabil debutul la începutul anului viitor, ca unul dintre primele microprocesoare realizate folosind procesul de fabricaţie 7nm FinFET. Informaţiile despre specificaţiile acestuia sunt aproape inexistente, însă putem aştepta ca Samsung să renunţe la nucleul grafic furnizat de ARM în favoarea unei soluţii proprii, mai bine adaptată pentru particularităţile hardware şi software ale dispozitivelor Samsung.

Exynos 9820 ar putea fi şi primul chipset Samsung prevăzut cu modem 5G integrat, eliberând compania de nevoia achiziţionării acestuia de la furnizori externi.

Mulţumită procesul de fabricaţie 7nm FinFET şi arhitectura de mai bine optimizată, procesorul găzduit în chipsetul Exynos 9820 ar putea atinge cu uşurinţă frecvenţa de 3GHz, câştigul de performanţă obţinut pe această cale fiind considerabil.

 Totuşi, adoptarea celui mai avansat proces de fabricaţie al momentului ar putea avea şi dezavantaje, chipsetul Exynos 9820 fiind mai costisitor de produs decât soluţiile actuale, cu efecte asupra preţului final suportat de cumpărători.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult