Samsung pregăteşte Galaxy A5, fratele mid-range al lui Galaxy Alpha

22.09.2014
Samsung pregăteşte Galaxy A5, fratele mid-range al lui Galaxy Alpha

Samsung pregăteşte să lanseze seria A, dedicată dispozitivelor mobile din segmentul mid-range. Primul astfel de model pare să fie Galaxy A5 (model SM-A500F), un smartphone care încă nu a fost dezvăluit în mod oficial, dar a cărui existenţă este confirmată de o serie de fotografii destul de convingătoare. Noul smartphone este construit folosind liniile de design ale lui Galaxy Alpha, însă este destinat unei alte categorii de utilizatori.

Când a fost iniţial zvonit, la sfârşitul săptămânii trecute, Samsung Galaxy A5 părea să aibă un capac pe partea din spate construit din aluminu. Noile informaţii spun însă că nu este vorba despre un telefon metalic. Acesta pare să împrumute doar designul lui Galaxy Alpha, nu şi materialele din care este construit, întrucât carcasa va fi realizată dintr-un material „plasticos”, dar care se simte rece la atingere, asemeni metalului.

Astfel, Galaxy A5 pare să fie mai degrabă echivalentul lui iPhone 5C, iar specificaţiile sale mid-range confirmă acest lucru. Conform Sam Mobile, noul smartphone Samsung va avea la bază un procesor Qualcomm Snapdragon 400, un display de 5” Super AMOLED cu rezoluţie HD (1280 x 720) şi 16 GB de memorie internă. Noul A5 este construit pe o platformă monobloc, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu au acces la bateria de 2330 mAh. Pentru SIM şi microSD au fost adăugate slot-uri pe partea laterală a telefonului, accesibile folosind un pin metalic. Aceeaşi sursa sugerează că Samsung a integrat în acest model camere cu senzori de 13, respectiv 5 megapixeli.

Fiind prima dată când auzim sau vedem imagini cu acest dispozitiv, este posibil să fim la câteva luni distanţă de dezvăluirea sa în mod oficial. Cu toate acestea, este posibil ca Galaxy A5 să vină pe piaţă mai repede, întrucât rulează aceeaşi versiune a interfeţei TouchWiz din Galaxy Note 4 şi nu o variantă mai nouă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult