Samsung pregăteşte Galaxy Note 3 Neo, o versiune redusă a celebrului vârf de gamă

Samsung pregăteşte Galaxy Note 3 Neo, o versiune redusă a celebrului vârf de gamă

UPDATE: Pe contul de Twitter al comunităţii SamMobiles a apărut o imagine cu viitorul Samsung Galaxy Note 3 Neo, alături de actualul model de top Galaxy Note 3. Este foarte posibil ca mulţi utilizatori să prefere dimensiunile mai reduse ale sale, însă ar trebui să se uite şi la lista de specificaţii. Galaxy Note 3 Neo nu va fi la fel de performant precum fratele său mai mare, dotat cu cel mai puternic chipset de pe piaţă. Pentru cei care nu le pot deosebi, terminalul din dreapta a fost deja lansat.

Galaxy Note 3 Neo şi Galaxy Note 3


Puternic, cu un ecran bun şi o autonomie mare, Galaxy Note 3 este unul dintre cele mai impresionante telefoane Android lansate în cursul anului trecut, însă şi preţul acestuia este pe măsură.  Conform unor documente de prezentare ajunse în mâinile celor de la GSM Arena, Samsung pregăteşte o versiune redusă a acestui model care se va adresa celor cu o putere financiară ceva mai redusă.

Urmând să fie lansat sub numele Galaxy Note 3 Neo, viitorul telefon Samsung este o combinaţie între ultimele două modele din seria Galaxy Note. La fel ca Galaxy Note II, Galaxy Note 3 Neo va include 2 GB de memorie RAM, o baterie cu o capacitate de 3100 mAh, 16 GB de memorie internă, o cameră foto cu senzor de 8 MP, cameră frontală de 1,9 MP, un ecran cu o diagonală de 5,5” cu rezoluţie HD şi, bineînţeles, nelipsitul stylus S-Pen.

Faţă de Galaxy Note II, viitorul telefon de la Samsung va folosi însă un procesor Exynos din generaţia a cincea. Neanunţat încă oficial de către Samsung, acesta cip este bazat tot pe arhitectura big.LITTLE de la ARM care a fost folosită şi pentru soluţia Exynos 5 Octa, însă include doar două nuclee ARM Cortex-A15 pe lângă cele patru nuclee Cortex-A7 deja cunoscute. Această stranie configuraţie cu şase nuclee are ca scop minimizarea consumului energetic şi a costului de producţie, permiţându-le probabil celor de la Samsung să folosească şi procesoarele Exynos 5 Octa cu defecte de fabricaţie, o practică des întâlnita în industria IT.

Conform fişelor cu specificaţii publicate de GSM Arena, viitorul Galaxy Note 3 Neo va prelua toate opţiunile software lansate odată cu Galaxy S 4 sau Galaxy Note 3, va prelua carcasa care imita pielea a celui din urmă şi va oferi conectivitate USB 3.0, dar nu va include decât un modem radio 3G.

Data lansării noului terminal este necunoscută, evenimentul Mobile World Congress 2014, care va avea loc la finele lunii februarie, fiind o ocazie posibilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News