Samsung pregăteşte un Galaxy S 4 mini – dotările dezamăgesc din nou

Samsung pregăteşte un Galaxy S 4 mini - dotările dezamăgesc din nou

Când Samsung a anunţat Galaxy S III mini, mulţi s-au bucurat că vor primi o versiune mai compactă a unul model de top. Din păcate, specificaţiile sau lăsat de dorit, în condiţiile în care preţul de lansare a fost şi el foarte mare. Se pare că povestea se repetă şi pentru Samsung Galaxy S 4. Zvonuri şi imagini neoficiale cu un Galaxy S 4 mini au început să apară azi şi ne oferă o perspectivă destul de bună asupra terminalului. Nu înţelegem însă de ce Samsung vrea să repete povestea de anul trecut.

Dacă Samsung Galaxy S 4 a venit cu un ecran full HD, ne aşteptam ca Galaxy S 4 mini să ofere un afişaj cu 720×1280 pixeli. Producătorul a apelat însă la o rezoluţie qHD (540×960), dispusă pe o diagonală de 4.3”, matricea folosită fiind de tip Super AMOLED. Sistemul de operare Android 4.2.2 va fi rulat cu ajutorul unui procesor dual core, tactat la 1,6 GHz. Să sperăm însă că Samsung va folosi aici o pereche de nuclee Krait.

Samsung Galaxy S 4 alături de S 4 mini

Informaţiile de mai sus sunt puţin dezamăgitoare, însă producătorul coreean cred că şi-a făcut destul de bine socotelile. Dacă Galaxy S 4 mini ar fi prea apropiat de modelul de top, este posibil ca să-i afecteze vânzările. Pe de altă parte, dacă ei introduc acest model mai mic şi vizează utilizatori care nu sunt interesaţi de smartphone-ul de top, atunci s-ar putea să-i atragă prin facilităţile şi designul comune. Conform primelor informaţii neoficiale, Samsung Galaxy S 4 mini ar trebui să ajungă pe piaţă în această vară. El va fi disponibil în mai multe versiuni în funcţie de regiune, fiind pregătită şi una dual SIM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News