Samsung prezintă Exynos 9 8895, un rival pentru chipsetul Snapdragon 835 oferit de Qualcomm

23.02.2017
Samsung prezintă Exynos 9 8895, un rival pentru chipsetul Snapdragon 835 oferit de Qualcomm

Urmând a fi folosit şi în echiparea navei amiral Galaxy S8, chipsetul Exynos 9 8895 are la bază cel mai avansat proces de fabricaţie FinFET pe 10 nm dezvoltat de Samsung şi un design optimizat pentru eficienţă şi performanţe de top în aplicaţiile solicitante.

Aşteptat la câteva luni distanţă după rivalul Snapdragon 835 (anunţat în luna octombrie 2016), chipsetul Exynos 8895 foloseşte o configuraţie cu CPU octa-core, împărţită între 4 nuclee Cortex-A53 optimizate pentru folosirea eficientă a bateriei şi 4 nuclee ARM de înaltă performanţă, bazate pe o micro-arhitectură dezvoltată de Samsung. Cele 8 nuclee de procesare sunt gestionate în mod independent, permiţând folosirea optimă a bateriei şi obţinerea unui nivel de performanţă adecvat în aplicaţiile rulate.

Interfaţa grafică este asigurată de un GPU cu nucleu ARM Mali-G71, capabil să redea conţinut 4K UHD, inclusiv în modul VR.

Dispozitivele echipate cu chipsetul Exynos 8895 vor putea accesa conexiuni 4G LTE de internet mobil la viteze de până la 1 Gigabit (150Mbps upload).

Chipsetul include şi un “Vision Processing Unit” (VPU) responsabil cu recunoaşterea şi analizarea imaginilor, folosit împreună cu noul asistent virtual Bixby pentru a  identifica şi oferi informaţii despre obiecte reale surprinse cu ajutorul camerei foto.

Aflat deja în producţie de masă, chipsetul Exynos 9 8895 va putea fi găsit în dispozitive mobile produse de Samsung începând cu jumătatea acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult