Samsung: profituri mai mici cu 60% în cel de-al patrulea trimestru consecutiv de scădere

07.10.2014
Samsung: profituri mai mici cu 60% în cel de-al patrulea trimestru consecutiv de scădere

Samsung este liderul pieţei de telefoane mobile şi ocupă locul secund în topul producătorilor de tablete, însă compania nu reuşeşte să iasă din perioada financiară dificilă în care a intrat de un an. Conform rezultatelor neauditate pentru cel de-al treilea trimestru calendaristic al acestui an, Samsung se va confrunta cu o depreciere a profitului de 60 de procente, marcând astfel cel de-al patrulea trimestru consecutiv de scădere.

Samsung a anunţat oficial că rezultatele financiare care vor fi anunţate la finalul acestei luni vor marca sfârşitul unui nou trimestru cu rezultate financiare nefavorabile. Conform cifrelor oficiale, compania a obţinut în această perioadă profituri de aproximativ 3,8 miliarde de dolari, o scădere cu 60 de procente de la valoarea atinsă în aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile au fost şi ele în scădere, suma de 44 de miliarde de dolari marcând o scădere cu 20 de procente de la valorile atinse acum un an.

Compania s-a confruntat cu o scădere a cotei de piaţă în ultimele luni, compania fiind asaltată în segmentul superior de eternul rival Apple şi în segmentul inferior de mai ieftinii producători chinezi. Segmentul terminalelor mobile este unul critic pentru companie, 70 de procente din profiturile sale fiind generate de acesta. Samsung afirmă că, deşi vânzările au crescut uşor, profiturile au fost afectate de cheltuielile pentru marketing crescute şi preţurile medii în scădere ale terminalelor mobile.

Rezultatele sub aşteptări marchează astfel cel mai slab trimestru cu care Samsung s-a confruntat în ultimii trei ani şi cel de-al patrulea trimestru consecutiv de scădere a performanţelor financiare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News