Samsung rezolvă problema stylus-ului de pe Note 5 cu o folie pentru ecran

18.11.2015
Samsung rezolvă problema stylus-ului de pe Note 5 cu o folie pentru ecran

Aproape nicio lansare importantă de smartphone din ultima vreme nu a fost lipsită de controverse. Anul trecut, Samsung Galaxy Note 4 a avut parte de probleme cu spaţiul dintre display şi rama metalică, iPhone 6 Plus s-a confruntat cu „bendgate”, Galaxy S6 edge se zgâria din cauza husei, iar utilizatorii de Galaxy Note 5 puteau să rămână cu stylus-ul S-Pen blocat atunci când era introdus invers. În loc să repare aceste probleme, companiile găsesc cele mai ieftine metode de a le rezolva. În cazul lui Note 5, a fost nevoie doar de o folie pentru ecran.

Cele mai recente variante ale lui Galaxy Note 5 pot în continuare să rămână cu stylus-ul blocat atunci când este introdus invers, însă acum vina nu mai poate fi atribuită companiei. Folia aplicată peste ecran atunci când telefonul este scos de cutie include un avertisment destul de clar care explică folosind imagini cum trebuie introdus S-Pen-ul înapoi în locaşul dedicat. Această soluţie este mai eficientă din punct de vedere al costurilor, nefiind necesară modificarea liniilor de producţie ale telefonului. Singura diferenţă în asamblare este imprimarea foliei protectoare cu înscrisuri noi.

Se pare însă că rareori companiile rezolvă astfel de probleme după ce produsul este în libertate. Apple a preferat să înlocuiască telefoanele îndoite pe garanţie şi abia la generaţia următoare să modifice materialul din care este produs telefonul. Cu siguranţă următoarea generaţie a lui Galaxy Note nu va mai permite introducerea stylus-ului invers, iar soluţia prezentată de Samsung încearcă să acopere compania în cazul unui proces.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult