Samsung va include sisteme de autentificare biometrică pentru toată gama smartphone

19.05.2014
Samsung va include sisteme de autentificare biometrică pentru toată gama smartphone

Criticile aduse senzorului de amprente inclus cu telefoane Galaxy S5 şi sisteme de autentificare biometrică în general, de teama folosirii acestora şi în alte scopuri decât cele prezentate oficial, nu par să fi impresionat oficialii companiei, Samsung anunţând planuri pentru echiparea întregii game smartphone cu funcţie de autentificare biometrică.

Samsung va include sisteme de autentificare biometrică pentru toată gama smartphone

În declaraţia dată pentru publicaţia Wall Street Journal de Rhee In-jong, vicepreşedinte Samsung, acesta a precizat că una din funcţiile pe care toată lumea le doreşte este cea pentru recunoaşterea irisului. Folosită pentru autentificarea cu ajutorul ochilor, funcţia nu se regăseşte în prezent pe nici un telefon Samsung, deşi în urmă cu ceva timp era zvonită ca fiind una dintre dotările rezervate pentru telefonul Galaxy S5.

Începând cu anul 2013, divizia Samsung Knox software condusă de Rhee In-jong a devenit parte importantă din planul pentru promovarea folosirii telefoanelor Galaxy în mediul de afaceri, guverne şi alte organizaţii unde este cerut un nivel ridicat de securitate. În prezent, 87 milioane dispozitive Samsung conţin deja software de securitate Knox, dintre care 1.8 milioane îl folosesc în mod curent.

Cât despre actualul sistem de autentificare biometrică, pe bază de amprente, apar indicii privind introducerea sa pentru viitoarea gamă de tablete Samsung şi modele smartphone high-end în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult