Samsung va livra chipset-uri Exynos către alţi producători. ZTE ar putea fi printre clienţi

17.05.2018
Samsung va livra chipset-uri Exynos către alţi producători. ZTE ar putea fi printre clienţi

Samsung este cel mai mare producător de cipuri din lume, însă până în prezent compania s-a ocupat în principal de dezvoltarea de chipset-uri pentru dispozitivele proprii şi şi-a oferit serviciile către alte companii pentru manufacturarea de modele proprietare (Apple este un client Samsung, de exemplu). Începând cu anul 2019, compania plănuieşte să ofere chipset-urile Exynos spre vânzare către alţi producători de dispozitive, printre care se află şi ZTE, compania care nu mai are voie să folosească componente americane.

În trecut, Samsung a oferit chipset-uri Exynos către compania Meizu şi Lenovo, care au lansat câteva modele mid-range echipate cu acestea. Întrucât Meizu nu este un producător foarte mare, probabil că la momentul respectiv Samsung a livrat doar surplusul rezultat din producţie, însă din 2019 compania va produce cipuri special pentru a fi vândute către parteneri. În cazul Lenovo, această înţelegere a fost probabil un test pentru a vedea ce se poate face cu tehnologie Samsung.

Deja compania este în discuţii cu mai multe companii care produc smartphone-uri care ar putea fi interesate de a diversifica puţin oferta, majoritatea folosind chipset-uri de la Qualcomm sau de la MediaTek. Întrucât ZTE nu mai are voie timp de şapte ani să folosească componente americane, iar Taiwan-ul a pornit o investigaţie proprie pentru a decide dacă va mai permite companiilor sale să lucreze cu aceasta, Samsung pare să fie soluţia ideală în acest moment.

Samsung este o companie coreeană, care îşi dezvoltă propriile tehnologii, în timp ce Coreea de Sud şi Coreea de Nord au pornit discuţii diplomatice în urmă cu doar câteva săptămâni pentru a încheia un acord de pace. Astfel, restricţiile către Coreea de Nord ar putea fi slăbite, iar ZTE ar putea în continuare să livreze dispozitive către această ţară, mai ales dacă sunt bazate pe componente din Coreea de Sud.

Singura problemă pe care ZTE ar trebui să o rezolve este cea a software-ului, întrucât Androidul este tot o tehnologie americană şi în teorie nu are voie să o mai folosească. Samsung a dezvăluit că în prima jumătate a anului 2019 va dezvălui primul său partener pentru chipset-urile Exynos. Nu este clar când vor ajunge şi primele dispozitive pe piaţă.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult