Samsung validează designul final pentru Galaxy Fold – care sunt modificările aduse

03.07.2019
Samsung validează designul final pentru Galaxy Fold - care sunt modificările aduse

Samsung Electronics anunţă încheierea unei perioade de două luni în care inginerii companiei au modificat şi revalidat designul final pentru Galaxy Fold, adresând probleme de fiabilitate care au împiedicat lansarea la timp a telefonului.

Descrisă chiar de CEO-ul Samsung drept o greşeală stânjenitoare, lansarea ratată a telefonului Galaxy Fold va primi o nouă şansă săptămânile sau lunile următoare, fiind nevoie de timp pentru ca Samsung să producă noua versiune comercială a telefonului.

Surse apropiate companiei câteva au făcut dezvăluiri privind modificările aduse de inginerii Samsung. Pentru început, folia protectoare din plastic pre-aplicată pe ecranul telefonului a fost extinsă pentru a cuprinde şi marginile acestuia, evitând astfel situaţiile în care utilizatorii neinformaţi încearcă să o desprindă crezând că este o protecţie opţională împotriva zgârieturilor.

Un alt element vulnerabil era balamaua ecranului. Insuficient de bine protejată, aceasta permitea pătrunderea particulelor de praf sub zona de pliere, în timp cauzând apariţia de cute şi distrugerea ecranului. Adresând această problemă, Samsung a proiectat o nouă balama care se ridică uşor peste marginea ecranului pentru a împiedica pătrunderea de impurităţi sub acesta. În plus, ecranul este mai bine întins atunci când ţinem telefonul deschis, dând senzaţia unei suprafeţe mai ferme, apropiată ecranelor convenţionale. Tensionarea suprafeţei ecranului ar trebui să reducă vizibilitatea zonei pliere şi să evite formarea de cute, care în timp să cauzeze defectarea acestuia.

Samsung abia acum urmează să livreze componentele esenţiale pentru Galaxy Gold, cum ar fi bateria şi ecranul, către fabrica din Vietnam unde se face asamblarea finală. Astfel, este puţin probabil ca telefonul să fie gata la timp pentru evenimentul Unpacked anunţat pentru data de 7 august, dedicat noului flagship Galaxy Note 10.

Fără graba de a ieşi cu un produs pe piaţă înaintea competiţiei, Samsung ar putea lăsa relansarea Galaxy Fold pentru luna septembrie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult