Sharp anunţă Aquos R5G, un nou smartphone 5G bazat pe Snapdragon 865

18.02.2020
Sharp anunţă Aquos R5G, un nou smartphone 5G bazat pe Snapdragon 865

Capabil de filmare la rezoluţie 8K şi prevăzut cu un ecran QHD+ de 6.5”, Aquos R5G este cel mai nou flagship 5G produs de Sharp pentru piaţa japoneză.

Cu un design interesant şi destul de reuşit, Aquos R5G se face remarcat prin configuraţia cu patru camere foto grupate pe verticală la partea din spate şi ecranul decupat la partea de sus şi jos, pentru a face loc camerei frontale de 16MP şi senzorul amprente de tip capacitiv. Compensând pentru neintegrarea senzorului de amprente sub ecran, cei de la Sharp au optat pentru un model LCD IPS cu accent pe calitatea imaginii şi rată de refresh la 120 Hz. În plus, ecranul vine flancat cu difuzoare stereo pentru o experienţă multimedia completă.

Revenind la spatele carcasei cu design unibody, aici găsim un sistem de camere foto cu modul principal de 12MP şi stabilizare optică, un al doilea modul de 12MP cu stabilizare optică şi lentile cu zoom, cameră ultrawide de 48MP şi senzor ToF pentru aplicarea efectelor de profunzime. Funcţia de filmare 8K este deservită de camera ultrawide de 48MP, oferind flexibilitate crescută la încadrarea imaginilor şi ceva zoom în modul digital.

La interior, piesa de rezistenţă este noul chipset dezvoltat de Qualcomm pentru telefoane high-end – Sapdragon 865, ajutat cu 12GB memorie RAM LPDDR5 şi stocare internă de 256 GB cu format 12GB LPDDR5. Deşi oferă opţiune pentru suplimentarea memoriei interne cu ajutorul unui card microSD, nu este clar dacă spaţiul de stocare câştigat este fi suficient de rapid pentru filmări 8K, un singur minut de înregistrare ocupând aproximativ 600MB în memoria telefonului.

Carcasa cu certificare IP68 pentru protecţie împotriva pătrunderii de apă şi praf adăposteşte un acumulator de 3730mAh, ridicând greutatea finală la un respectabil 189 de grame.

Deocamdată, nu sunt disponibile informaţii cu privire la disponibilitatea modelului Aquos R5G în pieţele internaţionale. Telefonul este aşteptat să-şi facă apariţia în magazinele din Japonia la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult