Sharp Aquos S3: primul telefon de la un brand consacrat care copiază „bretonul” iPhone X

15.01.2018
Sharp Aquos S3: primul telefon de la un brand consacrat care copiază „bretonul” iPhone X

Utilizatorii de smartphone-uri nu par a fi mari fani ai „bretonului” de pe noul iPhone X, necesar pentru a ascunde componente avansate precum senzorul pentru Face ID, însă asta nu va opri câteva companii să copieze acest design. Deşi ne aşteptam la clone chinezeşti de iPhone X cu în 2018, nu credeam că vom vedea ceva de acest gen de la un producător consacrat precum Sharp. Se pare însă că următorul său dispozitiv numit Aquos S3, va copia nu doar „gaura” din display din partea de sus de la Apple, ci si sistemul de cameră, orientat pe verticală.

Primele imagini cu Sharp Aquos S3 vin din Taiwan, telefonul fiind înregistrat în baza de date a Comisiei Nationale de Comunicaţii (CNC), fiind oferite atât imagini cu dispozitivul, cât şi o listă cu specificaţiile tehnice.

Din punct de vedere al design-ului, Aquos S3 încearcă să emuleze creaţia celor de la Apple. Pe partea din faţă avem de a face cu un display mare cu margini foarte subţiri în jur, însă spre diferenţă de iPhone, pe modelul Sharp vedem în partea de jos destulă ramă încât are loc şi logo-ul brand-ului. În partea de sus vedem un „breton” ceva mai mic decât pe iPhone X , aici fiind găzduite difuzorul pentru apeluri şi camera frontală, în timp ce pe spate avem un sistem dual-camera orientat pe verticală, cu un blitz LED sub acesta şi un senzor de amprentă central. Spatele pare să fie de asemenea realizat din sticlă.

Din punct de vedere tehnic, Sharp Aquos S3 va integra un display IPS de 5,99” cu rezoluţie 2.040 x 1080 pixeli, şi va veni în două variante. Una cu chipset Snapdragon 630, 4 GB RAM şi 64 GB spaţiu de stocare şi una cu Snapdragon 660, 6 GB RAM şi 128 GB spaţiu de stocare. Ambele configuraţii vor beneficia de o cameră frontală de 16 megapixeli şi sistem dual-camera cu 12 + 13 megapixeli. Nu în ultimul rând, telefonul va oferi Android Oreo din fabrică.

Nu este clar când va fi lansat sau cât va costa noul Aquos S3 de la Sharp, însă având în vedere hardware-ul integrat, cu siguranţă se va regăsi printre alte dispozitive din gama mid-range premium pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult