Sistemul de operare Android ameninţă supremaţia Apple iOS

19.04.2011
Sistemul de operare Android ameninţă supremaţia Apple iOS

Sistemul de operare Google Android creşte rapid în popularitate, iar numărul de dispozitive care îl utilizează l-ar putea depăşi pe cel al produselor cu Apple iOS în aproximativ un an.

Până acum, rata de adopţie a sistemului de operare Android este de aproximat trei ori mai mare faţă de iOS, iar această tendinţă se va menţine şi în perioada următoare.

Succesul de care se bucură sistemul de operare Android poate fi atribuit şi unei game mult mai variată de dispozitive care îl pot utiliza. Prin contrast, iOS este limitat doar la produsele din gama producătorului Apple.

Deocamdată numărul cumulat de produse Apple iOS vândute de-a lungul timpului este aproximativ dublu în comparaţie cu cele bazate pe Android, dar situaţia s-ar putea inversa într-o perioadă de timp relativ scurtă.

Cert este că niciuna dintre cele două platforme nu şi-a arătat adevăratul potenţial, existând încă o cerere foarte mare pentru ambele categorii de produse, într-o piaţă ce nu pare să îşi atingă limitele prea curând. Mai mult decât atât, modelul actual de afaceri nu pune companiile producătoare într-un conflict direct, existând posibilitatea ca cele două sisteme de operare să coexiste în mod paşnic şi în viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News