Snapdragon 735, noul chipset Qualcomm pentru telefoane mid-range primeşte specificaţii

22.04.2019
Snapdragon 735, noul chipset Qualcomm pentru telefoane mid-range primeşte specificaţii

Qualcomm a dezvăluit chipsetul Snapdragon 730 în urmă cu doar câteva săptămâni, dar asta nu înseamnă că varianta pe 7nm Snapdragon 735 va întârzia foarte mult.

Realizat folosind acelaşi proces de fabricaţie ca şi vârful de gamă Snapdragon 855, modelul entry-level va dispune de procesor octa-core organizat într-o configuraţie nemaiîntâlnită până acum, cu 1+1+6 nuclee de diferite tipuri. Astfel, vom avea un nucleu cu frecvenţă la 2.9GHz, încă unul la 2.4GHz şi alte şase cu frecvenţă de 1.8GHz, care preiau sarcinile de procesare mai puţin intensive. Este aşteptat ca producătorul Qualcomm să înlocuiască nucleele Kryo 400 cu o derivaţie a designului ARM Cortex-A76, respectiv Cortex-A55 pentru nucleele low-power.

Accelerarea grafică va fi asigurată de o implementare Andreno 620 cu frecvenţă de 750 MHz, posibil mai performanţă decât nucleul Andreno 618 cu frecvenţă 850 Mhz, folosit cu actualul chipset Snapdragon 730. Înlocuitorul 735 va veni echipat şi cu NPU220, un procesor cu frecvenţă de 1GHz dedicat accelerării algoritmilor AI.

Însă piesa de rezistenţă pentru Snapdragon 735 ar putea fi modemul 5G, oferit pentru prima dată de Qualcomm pe un dispozitiv din gama mid-range. Nu este clar dacă aceasta este o soluţie integrată la nivel de chipset, sau Qualcomm va oferi această dotare în mod opţional, cu ajutorul unui chip separat.

Din păcate sursa informaţiilor, un presupus document adresat partenerilor Qualcomm, nu dezvăluie şi calendarul de lansare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult