Sony Xperia E4 - preţul în magazinele europene

Anunţat oficial chiar înainte de expoziţia MWC 2015, Sony Xperia E4 şi-a făcut apariţia în ofertele cu precomandă a mai multor magazine europene, purtând un preţ atractiv şi termen de livrare estimat la 2 - 3 săptămâni.

Apărut mai întâi în oferta magazinelor britanice la preţ de 100 lire sterline, Sony Xperia E3 poate fi găsit acum şi în oferta altor magazine europene, având un preţ la pachet retail de aproximativ 130 euro. Ofertele valabile deocamdată doar pe bază de precomandă vin cu termene de livrare destul de lungi, care încă nu au fixată o dată precisă.

Sony Xperia E4

Telefon de buget cu sistem Android 4.4 KitKat, Sony Xperia E4 este motorizat de un CPU quad-core (nuclee Cortex-A7, chipset MediaTek 6582) ajutat cu 1GB memorie RAM. Ecranul cu diagonală 5˝ este de tip IPS şi redă imagini la rezoluţie qHD (540x960), corespunzătoare densităţii de 220ppi.

Xperia E4 pune la dispoziţie o cameră foto principală, cu rezoluţie 5MP şi funcţie de filmare 1080p, respectiv cameră frontală de 2MP pentru poze selfie şi apeluri video la rezoluţie 720p. Lista dotărilor este completată cu 8GB memorie internă, suficient pentru preţul cerut.

Cu design exterior plăcut şi preţ mai mic, Sony Xperia E4 pare o alegere interesantă în faţa principalului său rival, modelul Moto G (2014). Însă exceptând funcţia de filmare limitată la rezoluţie 720p, telefonul Motorola este avantajat de ecranul cu rezoluţie HD şi ediţia de Android actualizată deja la versiunea Lollipop. Aparent, Sony Xperia E4 va putea fi achiziţionat şi în versiune dual-SIM, absentă deocamdată din ofertele magazinelor.