Sony a anunţat la IFA primul smartphone cu display 4K

03.09.2015

Sony a dezvăluit  oficial la IFA 2015 noua serie de smartphone-uri Xperia Z5. Aceasta este compusă din trei terminale foarte performante, unul dintre ele reprezentând o premieră în rândul smartphone-urilor: primul display 4K. Designul a primit de asemenea un mic upgrade, toat cele trei telefoane fiind înconjurate de o ramă metalică, inclusiv modelul Z5 Compact.

Toate cele trei smartphone-uri, Z5, Z5 Compact şi Z5 Premium, vor include chipset-ul Snapdragon 810 de la Qualcomm, probabil în versiunea îmbunătăţită, care nu se mai încălzeşte asemeni generaţiei iniţiale. Modelul Compact va oferi doar 2 GB memorie RAM, în timp ce variantele Z5 şi Z5 Premium vor include 3 GB. Spaţiul de stocare este de 32 GB pentru toate cele trei variante, fiind posibilă expansiunea cu ajutorul cardurilor microSD.

Camera foto este nouă, Sony optând pentru un senzor proprietar Exmor RS de 23 megapixeli, care foloseşte un nou sistem de focalizare automată mult mai rapidă şi tehnologia Clear Zoom, care poate mări subiectul de până la cinci ori fără să scadă foarte mult calitatea imaginii. O altă noutate este cititorul de amprente, integrat în butonul Power de pe lateralelee telefoanelor, o premieră pentru seria Xperia.

Display-ul de pe Z5 Premium este probabil cel mai interesant aspect al acestui anunţ. Sony a integrat un display 4K de 5,5” pe un smartphone, oferind o densitate a pixelilor nemaivăzută pe un dispozitiv mobil: 806 ppi. Modelele mai mici nu oferă însă diferenţe notabile faţă de Xperia Z3. Varianta Z5 standard oferă un display de 5,2” cu rezoluţie Full HD, iar Z5 Compact un display de 4,6” cu display HD.

Sony Xperia Z5 Premium - Primul smartphone cu display 4K

Evident, toate modelele Xperia Z5 sunt rezistente la apă şi praf, asemeni predecesorilor lor, iar variantele Z5 şi Z5 Premium vor fi livrate şi în variante dual SIM. Sony promite 2 zile de autonomie la o singură încărcare pentru fiecare dintre cele trei noi terminale, iar lansarea lor este aşteptată în luna octombrie. Preţurile anunţate sunt exprimate în bancnota britanică, Xperia Z5 fiind listat la 599 lire, iar Z5 Premium la 699 lire.

Sony Xperia Z5 Compact

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult