Sony a lansat Xperia XZ2 Premium. Smartphone-ul vine cu display 4K şi, pentru prima dată pe un model al companiei japoneze, cu cameră principală duală

16.04.2018
Sony a lansat Xperia XZ2 Premium. Smartphone-ul vine cu display 4K şi, pentru prima dată pe un model al companiei japoneze, cu cameră principală duală

La scurt timp după ce modelele Xperia XZ2 şi Xperia XZ2 Compact au ajuns în magazine, pe 6 aprilie, Sony prezintă un nou smartphone din această serie. Xperia XZ2 Premium este o versiune îmbunătăţită a XZ2. Terminalul dispune de display 4K, baterie mai mare şi cameră duală pe spate (pentru prima dată pe un smartphone Sony).

 

Display-ul are, la fel ca XZ2, diagonală de 5,8 inci (format al imaginii 18:9), dar este capabil săafişeze conţinut la calitate 4K HDR.

 

 

Cea mai importantă actualizare pentru Xperia XZ2 Premium este camera. Atrage atenţia faptul că sistemul dual-camera este capabil să atingă un nivel ISO maxim de 51.200 pentru fotografii şi de 12.900 pentru video. Pentru ca imaginile să nu fie granulate, compania susţine că foloseşte un senzor care combină datele primite de la cei doi senzori (color şi monocrom), optimizează lumina şi reduce zgomotul. Sony susţine că XZ2 Premium oferă performanţe superioare la lumină scăzută.

La fel ca Xperia XZ2, noul model poate filma în regim super slow-mo la calitate 960 fps, Full HD. Şi camera frontală a primit o actualizare, având senzor de 13 MP, faţă de 5 MP pe XZ2.

 

Este ciudat faptul că Xperia XZ2 Premium nu va putea utiliza din start modurile Bokeh şi alb-negru ale camerei. Acestea vor fi adăugate printr-o actualizare software viitoare.

 

 

Terminalul include o baterie cu capacitate mai mare, de 3.540 mAh (faţă de 3.180 pe XZ 2), şi memorie RAM standard de 6 GB.

 

În rest, Xperia XZ2 Premium are caracteristici tehnice identice cu Xperia XZ2. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult