Sony Ericsson a fost cumpărată de Sony

27.10.2011
Sony Ericsson a fost cumpărată de Sony

Ericsson a anunţat astăzi că a vândut lui Sony cele 50% din acţiunile Sony Ericsson pe care le deţinea. Ştirea nu este o noutate, aceasta tranzacţie fiind sugerată de cele două companii de ceva timp. Tranzacţia include mai multe clauze, cea mai importantă fiind aceea că Ericsson va primi de la Sony 1,05 miliarde de euro.

Sony a cumpărat acţiunile Ericsson din consorţiul format acum 10 ani

Cumpărând Sony Ericsson, compania japoneză are acum posibilitatea să integreze telefoanele mai bine cu ecosistemul propriu, mai precis cu liniile Bravia şi Playstation. Sony păstrează accesul la o serie de patente legate de telefoanele mobile, patente obţinute de Sony Ericsson de-a lungul timpului.

Sony Ericsson Xperia Play ar putea avea un urmaş în curând

Sony Ericsson deţine la ora actuală o cotă de piaţă de 11% în segmentul telefoanelor ce rulează sistemul de operare Android. Doar 20% din vânzările Sony Ericsson sunt reprezentate de telefoane de tip feature phone, ele urmând să dispară din oferta producătorului în următorul an. În urma acestei tranzacţii, Sony îşi va putea permite să scoată pe piaţă un adevărat Playstation Phone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News