Sony Ericsson Cyber-shot K810i printre redactori

Cel puţin din punctul meu de vedere, producătorul de telefoane mobile cu cele mai bine delimitate game este Sony Ericsson, dar asta nu mă face un partizan al echipamentelor sale. O gamă proeminentă a producătorului mai sus amintit este seria K, reprezentată prin funcţii foto avansate. Alta, este gama W (Walkman), dotată cu funcţii audio avansate, dar în articolul de faţă voi vorbi mai mult de obţinerea fotografiei în familia Sony Ericsson, căci K810i la asta se pricepe cel mai bine. A, şi la efectuat convorbiri.

Ultimul model apărut din această gamă este Cyber-shot K810i, cu care am avut plăcerea de a lucra câteva zile, experienţă pe care am să v-o împărtăşesc în rândurile următoare. Precedentul model a fost K800i, care ma impresionat prin calitatea ridicată a fotografiilor, relativă la cea a altor telefoane mobile, dar şi la cea a unor aparate foto digitale compacte.

Cyber-shot K810iDin seria K au mai facut parte K700 si K750, doua modele care au deschis drumul în domeniul fotografic al Sony Ericsson. Modelele entry level, din seriile K200, K500 dispun şi ele de cameră foto însă, facilităţile oferite de acestea sunt reduse. De asemenea, Sony Ericsson a prezentat zilele trecute urmaşul de top al seriei, K850i. Cu 5 MP ascunşi în spatele lentilelor cu auto-focus, Sony Ericsson cred că va pune serioase probleme producătorilor de aparate foto digitale compacte, chiar şi modelelor de 6-7 MP.

Revenind la modelul de top actual, K810i dispune de acelaşi senzor de 3.2 MP ca şi modelul anterior, K800i, şi tind să cred că primul dintre ele este o versiune uşor îmbunătăţită a celui de-al doilea. Dar să vedem în rândurile următoare cum stau lucrurile în realitate şi la ce se pricepe K810i cel mai bine.