Sony Lavender, un viitor smartphone pentru selfies cu senzor frontal de 13 MP şi bliţ

18.05.2015
Sony Lavender, un viitor smartphone pentru selfies cu senzor frontal de 13 MP şi bliţ

Primele informaţii despre telefonul Sony cu numele de cod Lavender au apărut la începutul lunii trecute, fără a cuprinde însă suficiente detalii care să ne permită să ne facem o idee despre natura acestuia. Viitorul produs Sony este însă subiectul unor noi zvonuri, iar Lavender promite să fie un produs interesant din gama intermediară.

Conform unicei imagini publicate de către Upleaks, Sony Lavender va oferi un ecran cu o margine foarte îngustă, o caracteristică la modă cerută de mulţi utilizator. Imaginea este decupată foarte prost şi nu este clar cât de mare este cu adevărat marginea laterală a carcasei, însă curbura marginilor inferioare pare a fi completă şi sugerează că vor avea de-a face într-adevăr cu un telefon cu ramă îngustă. Restul detaliilor par a fi în nota caracteristică Sony, însă eventualele schimbări ar fi oricum greu de remarcat dintr-o singură imagine frontală, şi aceea de slabă calitate.

Specificaţiile neoficiale şi neconfirmate disponibile în acest moment ne spun că Lavender va ataca segmentul intermediar cu specificaţii destul de interesante. Telefonul va oferi un ecran cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie Full HD, o combinaţie pe care Sony a folosit-o deja pentru modelul din aceeaşi gamă Xperia C4. Similitudinile cu Xperia C4 sunt chiar mai mari, Lavender urmând să ofere tot un procesor octa-core pe 64 de biţi MediaTek MT6752, modem LTE şi 2 GB de memorie RAM.

La fel ca Xperia C3 sau Xperia C4, Lavender va fi un telefon dedicat amatorilor de selfies care va oferi o cameră cu obiectiv grandangular şi bliţ frontal. Spre deosebire de cazul acestor două modele deja cunoscute, se pare că Lavender va folosi însă o cameră foto frontală cu o rezoluţie mare de 13 MP care foloseşte propriul senzor IMX214, ceea ce promite o captură foto de bună calitate. Cunoscut de la Google Nexus 6 sau Huawei Ascend P7, acest senzor va fi folosit şi pentru camera principală, completând astfel dotările unui telefon mid-range interesant.

Sony Lavender va folosi platforma Android 5.0 şi va fi disponibil şi în versiune Dual SIM. În acest moment, nu este cunoscută data lansării acestui nou model, însă zvonurile afirmă că acesta ar trebui să iasă la lumină cândva la sfârşitul lunii în curs.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News