Specialiştii iFixit ne arată motivul pentru care telefoanele Galaxy Fold se defectează prematur. Scot articolul la cererea Samsung

Spre exasperarea celor de la Samsung, telefoanele Galaxy Fold au demonstrat un ritm alarmant de apariţie a defectelor, punând sub semnul întrebării capacitatea companiei de a livra pe piaţă un produs suficient de fiabil.

În timp ce Samsung încă lucrează la gestionarea situaţiei apărute, rechemând toate exemplarele Galaxy fold trimise reprezentanţilor presei, specialiştii iFixit s-au apucat de treabă dezasamblând pas cu pas un exemplar Galaxy Fold În încercarea de a descoperi sursa problemelor.

Prima impresie avută este că Samsung a alocat mult timp proiectării carcasei şi mai ales a mecanismului tip balama, menit să asigure plierea ecranului în condiţii de siguranţă deplină. Însă acelaşi nivel de atenţie la detalii nu este imediat evident şi în cazul ecranului OLED, dintr-un motiv aparent inexplicabil acesta fiind lăsat cu porţiuni vulnerabile extrem de expuse la factori externi.

Primul semn de întrebare este folia de protecţie care nu se întinde până la marginea fizică a ecranului, dând utilizatorilor impresia că aceasta este o protecţie banală împotriva zgârieturilor. Opţională la alte produse smartphone, folia a fost înlăturată fără ezitare de unii utilizatori, cauzând distrugerea ecranului.

Mult mai greu de explicat este modul în care inginerii Samsung au ales să lase complet neprotejate capetele ecranului în zona de pliere, existând un gol de 7 mm între marginea ecranului OLED şi rama carcasei prin care pot pătrunde foarte uşor corpuri străine, cum ar fi particule de praf şi nisip. Chiar dacă ecranul nu este agresat în mod direct, firicelele de praf strânse în spatele zonei de pliere pot împinge rapid ecranul dincolo de limitele de toleranţă proiectate, cauzând deformari nefireşti.

În mod evident, acest scenariu nu a fost duplicat în mediul steril al laboratoarelor de testare, inginerii Samsung probând doar rezistenţa carcasei şi anduranţa ecranului la îndoiri repetate executate cu ajutorul unor roboţi. De altfel, Samsung nu menţionează în pliantul de prezentare Galaxy Fold existenţa protecţiei împotriva pătrunderii de apă şi praf. Probabil că acest neajuns va fi corectat în iteraţii la viitoare ale telefonului.

Între timp însă, Samsung a cerut eliminarea articolului, iar iFixit s-a conformat. Întrucât iFixit nu a fost în contact direct cu Samsung, compania sud coreeană oferind telefonul care a fost desfăcut către altcineva, cererea a venit prin partenerul iFixit. Site-ul nu era obligat legal să scoată acest articol, însă a făcut-o pentru a păstra relaţiile bune cu cel care le-a oferit telefonul:

„Am primit Galaxy Fold de la un partener de încredere. Samsung a cerut, prin acest partener, ca iFixit să scoată articolul în care este prezentată dezasamblarea. Nu suntem obligaţi să facem asta din punct de vedere legal. Din respect pentru acest partener, pe care îl considerăm un aliat în scopul nostru, de a face aceste produse mai uşor de reparat, alegem să retragem articolul până când vom putea să cumpărăm un Galaxy Fold din magazin.”

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult