Steve Wozniak, co-fondator al Apple, crede că jack-ul audio trebuie păstrat pe iPhone

24.08.2016
Steve Wozniak, co-fondator al Apple, crede că jack-ul audio trebuie păstrat pe iPhone
Steve Wozniak, unul dintre cei trei co-fondatori ai Apple, nu este de acord cu decizia companiei de a renunţa la jack-ul audio pe următorul său model de smartphone. El crede că o mulţime de clienţi vor fi frustraţi de această schimbare, iar căştile wireless nu sunt încă suficient de bune. 
 
„Dacă nu va avea jack de 3,5 mm, [iPhone 7] va supăra multă lume”, a declarat Wozniak pentru The Australian Financial Review. „Nu voi folosi Bluetooth… Nu îmi place wireless-ul (n.e. – pentru muzică)”, a adăugat el. Wozniak a explicat că are automobile în care îşi poate conecta wireless telefonul la sistemul audio, dar calitatea sunetului pur şi simplu nu este la fel de bună ca atunci când semnalul este transmis prin fire.
 
Asta deoarece Apple foloseşte un standard wireless Bluetooth audio mai vechi, spre deosebire de Android, în care este implementat noul standard Qualcomm aptX, care oferă o calitate ridicată. 

Potrivit Bloomberg, următoarea generaţie de terminale iPhone va fi prezentată de Apple pe 7 septembrie. Precomenzile pentru smartphone-uri vor începe două zile mai târziu, pe 9 septembrie. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult