Telefoane de lux şi nume celebre

23.10.2007
Telefoane de lux şi nume celebre

În ultimii ani, în IT&C, s-a conturat un nou curent: produsele fashion. Acestea sunt echipamente la care aspectul contează foarte mult, ele fiind achiziţionate pentru a se potrivi cu poşeta, cu automobilul sau doar pentru ca posesorul să iasă în evidenţă. În scurt timp, ceea ce la început era deosebit, a devenit un domeniu destul de comun, însă categoria fashion a evoluat. Aşa au apărut colaborările dintre companiile producătoare de telefoane mobile şi nume celebre din domeniul modei şi design-ului, colaborări care fac tema acestui articol.

D&G

Caracterele de mai sus aproape că nu mai au nevoie de nicio explicaţie, iar compania care a apelat la colaborarea cu Dolce&Gabbana a fost Motorola. Din munca celor două companii a luat naştere versiunea Gold a celebrului telefon V3i. Astfel, în iunie 2006 a apărut MOTORAZR V3i Dolce & Gabbana, un telefon care nu excelează prin dotări tehnice însă acest aspect cade pe planul secund.

Prada

Prada este un alt nume cu greutate din domeniu. De colaborarea cu Prada s-a preocupat LG, iar terminalul apărut de pe urma celor două se numeşte simplu şi sec: LG Prada (KE850). Este unul dintre cele mai râvnite telefoane fashion la momentul actual şi nu contest asta. Este un telefon la modă, serios şi aş zice un „iPhone killer”. Nici acesta nu excelează prea tare la detaliile tehnice. Se află în zona medie din acest punct de vedere. Însă, ecranul touchscreen de 400×240 pixeli ridică LG Prada la rang de telefon de top.

LG Prada

Armani

Mult timp s-a vorbit de asocierea numelui Armani cu domeniul telefoniei mobile, iar zvonurile s-au adeverit până la urmă. Cei care au cochetat cu Armani au fost oficialii Samsung, iar produsul lor a fost lansat pe piaţă în urmă cu mai puţin de o lună: Samsung P520 Giorgio Armani. Acesta se evidenţiază şi prin dotări tehnice, nu doar prin aspect şi nume: cameră foto de 3 MP, ecran de 2.6”, suport pentru filme compresate H.264 şi o greutate de doar 85g.

Samsung Armani

Versace

Samsung a trecut la colaborarea cu Armani după ce a scos pe piaţă în 2006 un telefon împreună cu Versace, cei drept un model mai puţin popular pe la noi: Samsung Versus E500. Modelul este adresat în special doamnelor, ecranul LCD exterior având şi rol de oglindă.

Samsung Versace

Porsche

Compania producătoare de automobile sportive, are ca subsidiară Porsche Design Group care se ocupă de producţia de echipamente adiţionale maşinilor: bucătării, telefoane mobile etc. Despre Porsche P’9521 am mai discutat în amânunt, fiind un telefon recent lansat în colaborare cu Sagem, dar pe care foarte puţin şi-l permit din cauza preţului: 1.581$.

Totuşi, multe modele de telefoane precum cele prezentate mai sus se află într-o zonă de preţ cât de cât accesibilă, iar dacă eşti o personalitate precum Mutu sau un patron de club, va trebui să te afişezi cu ceva mai deosebit. Pentru ei există telefoanele exclusiviste cum sunt cele Bang&Olufsen sau Vertu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News