Telefoane mobile de lux

26.10.2007
Telefoane mobile de lux

Telefoanele de lux sunt o categorie aparte în lumea telefoanelor mobile. Impresionând prin stil şi eleganaţă, ele sunt accesorii ideale pentru evenimente speciale. Nu excelează însă la capitolul funcţii şi dotări, aşadar nu sunt cele mai propice utilizării zilnice. Aspectul, calitatea construcţiei şi materialele utilizate vor face însă din aceste mici gadgeturi adevăraţi magneţi pentru ochii curioşilor

În încheierea săptămânii luxului pe go4it.ro vine acest articol, o listă a telefoanelor extravagante. Ar fi putut fi un top, dar este prea greu să compari astfel de bijuterii. Aşadar ar fi ieşit prea subiectiv. Chiar dacă domeniul e dominat de nume de care probabil nu aţi auzit încă, şi marii producători au început să se implice în această nişă îngustă. Motorola, LG, Samsung, Nokia, Sagem, cu toţii sunt prezenţi.

Motorola V8 Luxury

Noul lansatul Motorola V8 Luxury este un RAZR2 V8 ediţie specială. Placat cu aur de 18K şi finisat cu elemente metalice, telefonul este cu adevărat o bijuterie estetică. Pe lângă el, Motorola Ferrari-ul pe care l-am oferit premiu la concurs era un mic copil. Detaliile au fost tratate cu maximă atenţie, dovadă fiind partea sa din spate ornată cu o gravură ce imită la perfecţiune pielea unui şarpe. Dotările telefonului sunt şi ele decente, incluzând cameră digitală de 2.0 MPx, spaţiu de stocare de 2 GB şi browser Opera mini pentru navigarea pe Internet. Iar ca totul să fie perfect, Motorola oferă pentru V8 Luxury şi un headset asortat, placat tot cu aur de 18k.

Motorola V8 Luxury

Amosu Nokia N95

Atunci când un telefon multimedia performant, ca Nokia N95, ajunge în mâna unui creator ca Alexander Amosu, rezultatul va fi… acest telefon în valoare de 25.000 de dolari. De ce? Pentru că este îmbrăcat în haine din aur de 18K şi decorat cu nu mai puţin de 325 diamante totalizând 3,3 karate. În plus, va fi exclusiv, pentru că doar 10 astfel de jucării vor fi create. Aşadar, dacă îl doriţi, îl puteţi comanda pe site. Asta dacă sunteţi dispuşi să daţi o căruţă de bani pe un Amosu N95, pe care mai mult ca sigur nu îl veţi folosi decât de câteva ori în viaţă. Dar pentru colecţionari… ar fi ceva interesant.

Nokia N95 Amosu

LG Rolex

Celor de la LG le-a priit parteneriatul cu Prada, aşa că acum se pregătesc de unul şi mai şi: cu Rolex, celebrul constructor de ceasuri de lux. Aflat încă în fază de concept, nu ştim cum va arăta LG-ul Rolex. Se pare însă că telefonul va avea un exterior din piele, va fi un clamshell şi va avea un ceas Rolex încrustat pe faţa sa superioară. Interesant. Abia aştept să îl văd. Cât despre preţ, cum ceasurile Rolex costă mii şi zeci de mii de dolari… nu mă aştept ca acest telefon să fie unul prea ieftin. Dar de, e Rolex…

LG Rolex

Samsung B&O Serenata

Samsung Serenata nu este decorat cu metale preţioase dar este o bijuterie în sine. Rezultat al colaborării cu Bang & Olufsen, el se prezintă cu o formă foarte ciudată. Se vede clar aici influenţa danezilor. Totul este aparte la Serenata: forma, rotiţa de pe faţa frontală, ecranul LCD tactil, logo-ul B&O. Ne aşteptăm să fie un dispozitiv multimedia de excepţie, care să exceleze mai ales în redarea fişierelor audio, unde probabil va fi chiar mai bun decât iPhone-ul.

De ce am inclus Serenata în această listă? Pentru că va fi cu siguranţă exclusivist. În plus, ştiaţi că Bang & Olufsen nu lansează un produs decât atunci când sunt siguri că a atins un nivel maxim de calitate posibil în domeniu? Aşadar, să ne aşteptăm la lucruri măreţe de la Serenata... Va fi lansat oficial în câteva zile.

Samsung Serenata

Gresso Avantgarde

Gresso e o companie rusească ce îşi propune să ridice standardele în mica lume a telefoanelor de lux cu noua sa colecţie Avantgarde. Telefoanele lor sunt confecţionate manual, folosind materiale exotice precum aurul şi lemnul de blackwood. Nici pe partea tehnică nu stau prea rău, mobilele din seria Avantagarde fiind dotate cu o cameră foto de 2 Mpx, funcţie de Mp3 player şi sistem de operare Windows Mobile 6. Iar preţurile? Desigur, mari.

Gresso Avantgarde

Vertu

Am ajuns şi la Vertu. Nu mai are nevoie de prezentare, fiind deja mega cunoscuţi în acest domeniu şi având multe modele care de care mai sofisticate şi exclusiviste, precum Vertu Ascent Ferrari 60 Limited Edition sau Vertu Ascent Ti. Dacă îţi permiţi, cu siguranţă vei găsi ceva care să îţi placă în gama Vertu, fie că vrei un telefon mobil ornat cu diamante, platină, aur, argint sau orice alt material exotic îţi mai trece prin cap. Calitatea va fi la cel mai înalt standard, iar funcţiile şi dotările… vor fi îndeajuns pentru un utilizator nu foarte pretenţios.

Vertu Diamonds

Mai sunt multe alte telefoane mobile de lux care nu au fost incluse în această listă, pentru că am vrut să vă arăt doar vârful iceberg-ului.

În concluzie, un telefon mobil exclusivist nu este un instrument de fiţe, cum ar putea fi greşit înţeles de unii, ci un accesoriu stilat, care denotă o anumită statură socială şi poziţie profesională.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News