Telefoanele Google Pixel şi Pixel 2 vor primi funcţii noi de pe Pixel 3

15.10.2018
Telefoanele Google Pixel şi Pixel 2 vor primi funcţii noi de pe Pixel 3

Utilizatorii de smartphone-uri Pixel şi Pixel 2 se vor bucura să audă că vor primi multe dintre funcţiile noilor modele Pixel 3, acestea nefiind limitate de hardware-ul noului telefon. Desigur, sunt câteva capabilităţi noi care se bazează pe performanţa superioară a chipset-ului Snapdragon 845 şi pe senzorii noi ai camerelor, care nu vor face tranziţia. Iată o listă realizată de Android Police cu funcţiile care vor veni şi pe modelele mai vechi şi care vor rămâne exclusive Pixel 3.

La capitolul cameră, multe dintre capabilităţile noi prezentate de Google vor ajunge şi pe telefoanele mai vechi. În primul rând, modificarea intensităţii efectului bokeh în fotografii de tip portret ajunge şi pe Pixel 2, cât şi funcţia Night Sight, care îmbunătăţeşte fotografiile realizate în lumină slabă, prin iluminare artificială folosind algoritmii Google (fără a degrada calitatea imaginii) fac tranziţia pe Pixel 2. De asemenea, funcţia Playground, care integrează noi capabilităţi de realitate augmentată (AR) va ajunge pe modelele mai vechi printr-un update software.

Gmail Smart Compose, funcţia care poate să scrie mesaje în aplicaţia de e-mail pentru utilizator, va fi de asemenea una dintre funcţiile care ajung pe dispozitivele Pixel mai vechi, cât şi noile funcţii Assistant Call Screen şi Duplex. Call Screen poate să răspună pentru tine la telefon şi să ofere o transcriere a conversaţiei, în timp ce Duplex poate să iniţieze apeluri pentru utilizator pentru a realiza rezervări sau pentru a plasa comenzi pentru diferite servicii. Aceasta din urmă va fi activată treptat, per oraş, deci probabil că va rămâne o perioadă lungă de timp exclusivă utilizatorilor din Statele Unite.

Funcţiile care nu vor fi accesibile pe modelele mai vechi rămân cele legate de noul încărcător wireless Pixel Stand, care transformă telefonul într-un Google Home cu ecran. De asemenea posibilitatea de a realiza selfie-uri „wide” folosind camera frontală secundară nu va fi posibilă, întrucât nu există hardware-ul necesar. Funcţia AI Top Shot, care alege cea mai bună poză dintr-o succesiune mai mare, Photobooth Mode, care captează imagini atunci când utilizatorii se strâmbă la cameră şi în cele din urmă Motion Auto Focus, o funcţie avansată care ţine focalizarea blocată pe subiectul ales, indiferent dacă acesta se mişcă, sau telefonul îşi schimbă poziţia şi altele precum Super Res Zoom, Lens Suggestions şi Flip to Shhh, vor fi de asemenea absente.

Spre diferenţă de alte companii care blochează anumite funcţii doar pe dispozitivele noi (Apple, de exemplu), chiar dacă este clar că acestea pot fi folosite şi pe cele mai vechi, Google oferă destule capabilităţi noi şi utilizatorilor mai vechi, care ar putea fi convinşi astfel să nu facă upgrade.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult