Telefonul Huawei P9, anunţat cu o cameră foto bazată pe lentile Leica, foloseşte lentile fabricate de alt producător (UPDATE)

Telefonul Huawei P9, anunţat cu o cameră foto bazată pe lentile Leica, foloseşte lentile fabricate de alt producător (UPDATE)

(UPDATE) Reprezentanţii Huawei răspund criticilor aduse cu un comunicat de preză, conturând poziţia oficială a companiei în legătură cu acest subiect:

P9 si P9 Plus au fost co-proiectate de catre Huawei si Leica. Aceasta este prima colaborare dintre cele doua companii, in urma parteneriatului pe termen lung anuntat in luna februarie a acestui an. De la inceput, Leica a fost foarte implicata in dezvoltarea acestor dispozitive. A existat o colaborare tehnologica semnificativa intre Huawei si Leica in jurul multor aspecte ale camerei, inclusiv designul optic, calitatea imaginii, procesarea imaginii, optimizarea si constructia mecanica a modului de camera, si pana la interfata grafica pentru utilizatori. Telefoanele indeplinesc cele mai inalte standarde Leica in materie de calitate a imaginii.”

De asemenea, găsiţi mai jos speech-ul CEO-ului Leica din cadrul lansarii globale a Huawei P9:


Textul original:

Unul din principalele elemente de atracţie pentru noul vârf de gamă al chinezilor de la Huawei este camera foto cu doi senzori de 12 MP, unul color şi altul monocrom, puşi în spatele unor lentile de foarte bună calitate semnate de celebrul producător Leica.

Însă asocierea dintre Huawei şi Leica nu pare să meargă mai departe decât folosirea expertizei celei din urmă, lentilele create în colaborare cu inginerii Leica nefiind de fapt produse în fabricile acestei companii. Potrivit informaţiilor obţinute din surse apropiate producătorului chinez, grupul de lentile folosite cu cele două camere foto instalate pe telefonul Huawei P9 sunt de fapt fabricate de Sunny Optical, cel mai mare furnizor de module pentru camere foto din lume, destinate echipării telefoanelor mobile.

Cât despre implicarea celebrului producător german, aceasta se rezumă la acordarea unei certificări atestând calitatea elementelor optice folosite în construcţia camerei foto, fără implicare directă în activitatea de proiectare şi fabricare.

Chiar şi aşa, lentilele „Leica-certified” reprezintă un atu important pentru noul flagship Huawei, cât şi un vot de încredere în calitatea produselor create de Sunny Optical. Însă rămâne de văzut dacă nu cumva colaborarea dintre Leica şi Sunny Optical deschide calea şi pentru alte colaborări cu diverşi producători asiatici.

Citeşte si despre Huawei P9 Lite descoperit în oferta unui magazin din România

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult