Telefonul Sony Honami va oferi o cameră foto de 20 MP cu senzor de mari dimensiuni

Telefonul Sony Honami va oferi o cameră foto de 20 MP cu senzor de mari dimensiuni

După ce s-au luptat pentru a lansa senzori foto cu rezoluţii din ce în ce mai mari, de multe ori cu rezultate neimpresionante, se pare că producătorii de telefoane mobile se orientează acum către calitatea superioară a senzorilor de mari dimensiuni. Nokia a spart gheaţa acum mult timp cu N8 şi cu modelele ulterioare 808 PureView şi Lumia 1020, HTC a experimentat cu „ultrapixelii” săi, Samsung a făcut saltul cu Galaxy S 4 Zoom şi se pare că Sony se va alătura în curând.

De telefonul cu numele de cod Honami am auzit acum două luni, încă de atunci zvonurile afirmând că acesta va fi un telefon cu valenţe foto superioare celorlalte modele Sony. Conform listei specificaţiilor acestui model, Honami va fi nu doar un telefon puternic bazat pe cipul Snapdragon 800, ci şi un terminal cu un senzor foto de mari dimensiuni şi cu un obiectiv deosebit.

Deşi iniţial se zvonea că Honami va folosi un senzor foto de 1/1,6”, ceea ce l-ar fi plasat pe locul al treilea în topul dimensiunilor după Nokia 808 PureView (1/1,2”) şi Nokia Lumia 1020 (1/1,5”), se pare că Sony a trebuit să se mulţumească cu un senzor ceva mai mic de 1/2,3”. Această dimensiuni este însă similară cu cea a senzorului foto implementat pe Samsung Galaxy S 4 Zoom şi alte camere compacte, fiind net superioară celei întâlnite îndeobşte pe un telefon mobil.

Senzorul ExmorRS va avea o rezoluţie de 20,3 megapixeli şi va fi însoţit de cunoscutul procesor de imagine BIONZ şi de un obiectiv G-Lens, denumire folosită în prezent pentru obiectivele foto Sony care folosesc lentile Zeiss. În acest moment nu este prea clar cu ce implementări BIONZ şi G-Lens vom avea de-a face, însă sublinierea lor explicită de către Sony pare a indica ceva cu o calitate mai bună decât cea oferită în prezent.

Specificaţiile publicate de ePrice afirmă că Honami va oferi un ecran Full HD cu diagonală de 5” şi panoul TRILUMINOS, un procesor Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2,2 GHz, 2 GB memorie RAM, stocare internă de 16 GB şi o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Încă nu este clar când Sony va lansa oficial noul sau terminal, însă expoziţia IFA Berlin 2013, care va avea loc peste o lună, pare o ocazie potrivită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News