Top 10 cele mai puternice telefoane cu Android, potrivit benchmark-ului AnTuTu (ediţia septembrie 2018)

Top 10 cele mai puternice telefoane cu Android, potrivit benchmark-ului AnTuTu (ediţia septembrie 2018)

Cel mai puternic smartphone nu este neapărat cel mai scump. Pentru cumpărătorii de telefoane Android există mai multe variante pentru a obţine performanţe de top, concurenţa dintre numeroşii producători smartphone dornici de afirmare la gama high-end trăgând mereu preţurile în jos.

Spre deosebire de tabăra iOS, performanţa de top nu este un „privilegiu” rezervat celor dispuşi să accepte preţul impus de un producător care deţine monopol absolut asupra segmentului său de piaţă.

Accesibil pentru toţi producătorii smartphone, ecosistemul Android oferă cea mai mare diversitate de produse, acoperind toate categoriile de preţuri. De ajutor este şi faptul că accesul la chipseturi şi componente high-end nu este un privilegiu rezervat brandurilor de top. Orice fabricant doric să-şi consolideze imaginea de brand poate comanda chipseturi high-end cum este Snapdragon 845, pe care să le includă în produse smartphone mai mult sau mai puţin ambiţioase. Cu resurse limitate de cheltuit pe campanii de promovare, aceştia concurează pentru atenţia cumpărătorilor oferind preţuri competitive şi dotări cât mai greu de ignorat. Luăm exemplul dat de Vivo NEX S, un smartphone cu design extravagant, unic la momentul lansării.

Aflat la prima generaţie, Asus ROG Phone demonstrează cum poţi avea ce e mai bun în termeni de performanţă, fără să sacrifici nimic la partea de design. Inspirat de laptopurile pentru gaming cu acelaşi nume, Asus ROG Phone preia din păcate şi preţul acestora – începând cu 5500 lei la pachet retail.

Însă competiţia îşi spune cuvântul. Ocupantul locului doi în clasament, modelul Xiaomi Mi Black Shark, poate fi găsit în oferta magazinelor din ţara noastră cu preţul de 2500 Lei. Diferă puţin designul exterior, dar la interior găsim acelaşi chipset Snapdragon 845.

Top telefoane Android – AnTuTu 7:

  1. ASUS ROG Phone: 299706
  2. Xiaomi Mi Black Shark: 290602
  3. OnePlus 6: 289424
  4. Vivo NEX S: 289049
  5. Xiaomi Mi 8: 285544
  6. Oppo Fiind X: 285338
  7. Samsung Galaxy Note 9 (Snapdragon 845): 293240
  8. Asus ZenFone 5Z: 269933
  9. Xiaomi Mi MIX 2S: 269550
  10. Xiaomi Mi POCOPHONE F1: 268367

Clasamentul a fost decis pe baza punctajului mediu obţinut cu fiecare dispozitiv în parte, analizând cel puţin 1000 de rezultate preluate la utilizatori ce au rulat benchmark-ul AnTuTu 7 pe propriul dispozitiv, în perioada 1-30 septembrie 2018.

Totuşi, trebuie spus că top-ul rezultat indică doar nivelul absolut de performanţă al dispozitivelor, fără a ţine cont de factori care îmbunătăţesc experienţa în utilizare. Spre exemplu, un ecran de rezoluţie înaltă poate îmbunătăţi calitatea percepută a imaginii, însă are un impact negativ asupra performanţelor. La fel poate fi spus şi despre optimizările aduse pentru creşterea performanţelor în detrimentul consumului de energie. Un smartphone puţin mai rapid în benchmark-uri nu este neapărat mai bun, dacă acumulatorul nu face faţă unui regim de utilizare solicitant.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult