UMI Z, primul smartphone cu procesor deca-core Helio X27, a fost anunţat oficial

04.01.2017
UMI Z, primul smartphone cu procesor deca-core Helio X27, a fost anunţat oficial

UMI Z , noul vârf de gamă al chinezilor de la UMI, promite performanţe competitive şi finisaje premium la un cost rezonabil.

Disponibil la precomandă cu preţul de 199 euro şi livrat începând cu luna februarie, UMI Z 4G este dotat cu procesorul deca-core MediaTek Helio X27 (MT6797X), având o frecvenţă maximă de 2.6GHz. Acesta este ajutat cu 4 GB RAM şi memorie internă de tip eMMC furnizată de Samsung (32GB în configuraţia de bază).

UMI Z dispune de o cameră frontală de 13MP şi cameră  principală de 13MP, bazată pe un senzor Samsung S5K3L8 şi prevăzută cu blitz LED. Piesa de rezistenţă este însă ecranul de 5.5” cu tehnologie IGZO furnizat de Sharp, afişând imagini la rezoluţie Full HD. Ecranul cu densitate 441 ppi este protejat sub un scut din sticlă Dragontrail cu margini curbate (2.5D), oferind protecţie la zgârieturi şi lovituri superficiale.

Spaţiul de stocare poate fi extins cu până la 256 GB ataşând un card microSD. Dspozitivul cu un design exterior care aminteşte de produsele rivalului Apple include senzor biometric integrat cu tasta Home poziţionată sub ecran şi foloseşte conector USB-C pentru alimentare, permiţând încărcarea rapidă a acumulatorului de 3780 mAh. Pe lista dotărilor intră şi un jack 3.5mm pentru căşti.

UMI Z oferă conectivitate 4G VoLTE (FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz), WiFi N dual-band şi Bluetooth 4.1

Disponibil în variante de culoare gri şi auriu, telefonul are la baza sistemul software Android 6.0 Marshmallow, însă producatorul a confirmat pregătirea actualizării la versiunea Android 7.0 Nougat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult