Un brevet Samsung dezvăluie câteva dintre funcţiile suplimentare facilitate de ecranele flexibile

Un brevet Samsung dezvăluie câteva dintre funcţiile suplimentare facilitate de ecranele flexibile

La începutul acestui an, Samsung a prezentat la CES 2013 prototipul unui telefon mobil care foloseşte un ecran care acoperă trei dintre laturile carcasei. Despre acest model sau altele similare acestuia am mai auzit şi cu siguranţă vom mai auzi deoarece chiar producătorul a anunţat că acestea vor fi lansate undeva în perioada 2014-2015. Între timp, au ieşit la iveală câteva informaţii noi despre modul în software-ul dezvoltat de Samsung va  exploata oportunităţile oferite de aceste ecran.

Conform unui brevet depus în luna mai şi publicat în cursul acestei luni, Samsung a creat mai multe moduri prin care suprafaţa laterală a telefonului va putea fi folosită pentru afişarea unor informaţii sau a unor butoane pentru control.

Astfel, pe lista modurilor de utilizare descrise de compania sud-coreeană se numără afişarea semnelor de carte într-un client pentru cărţi digitale, a ataşamentelor dintr-un client de email,  a nivelului bateriei sau stadiul încărcării acesteia sau a indecşilor alfanumerici dintr-o agendă.

Această zonă are nu doar scop pur informativ, aceasta putând afişa un buton pentru deblocarea terminalului, putând fi folosită ca o zonă temporară pentru afişarea informaţiilor din Clipboard sau putând fi utilizată pentru implementarea unor gesturi multitouch noi.

Utilizatorii telefoanelor sau tabletelor cu ecrane cu ramă subţire probabil că au remarcat deja că acest avantaj estetic este uneori subminat de atingerea din greşeală a unor elemente active de pe marginea ecranului. Brevetul Samsung descrie un mod de lucru în care contactul cu ecranul va fi practic permanente, rămânând de văzut cum va reuşi compania să împace aceste două aspecte.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News