Unele exemplare de iPhone 5S conţin baterii defecte, Apple admite problema şi le va înlocui

Unele exemplare de iPhone 5S conţin baterii defecte, Apple admite problema şi le va înlocui

Chiar dacă vânzările terminalelor iPhone 5S şi iPhone 5C sunt  bune în acest moment conform cifrelor publicate ieri de către companie, lansarea Apple nu a decurs foarte lin pentru că a fost umbrită de probleme precum recepţia nu întotdeauna favorabilă a noului iOS 7,  ceva probleme de stabilitate şi, mai nou, de bateriile defecte din modelele iPhone 5S.

Apple a publicat ieri seară un comunicat oficial în care admite că anumite exemplare ale telefonului iPhone 5S folosesc baterii defecte, simptomele fiind autonomia redusă şi perioada mică de încărcare. De problema autonomiei s-au plâng şi unii utilizatori care folosesc noul iOS 7 pe mai multe modelele de telefoane Apple, însă aceasta este strict o problemă hardware şi afectează doar modelul iPhone 5S.

Producătorul nu a descris natura problemei şi nici numărul de utilizatori afectaţi, afirmând doar că numărul incidentelor este mic. Conform New York Times, este vorba de câteva mii de bucăţi, ceea ce reprezintă într-adevăr un procent mic din totalul numărului de terminale care au fost vândute în 9 milioane de exemplare doar în primul weekend de după lansare.

Utilizatorii care au probleme pot cere înlocuirea gratuită a terminalului. Apple afirmă că va contacta utilizatorii afectaţi, ceea ce ne face să credem că este vorba de un lot cu probleme care poate fi regăsit după numerele de serie, însă nu a dezvăluit cum va proceda pentru chemarea în service.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News