Unele exemplare Galaxy S8 ar putea avea probleme cu ecranul. Samsung neagă şi dă vina pe setările telefonului

18.04.2017
Unele exemplare Galaxy S8 ar putea avea probleme cu ecranul. Samsung neagă şi dă vina pe setările telefonului

Abia ajuns la primii cumpărători, Galaxy S8 primeşte în general aprecieri pozitive, însă unii utilizatori mai puţin norocoşi au reclamat un posibil defect la noul ecran OLED, ilustrat cu imagini care nu lasă prea mult loc de interpretări.

Întâlnit deocamdată doar la un lot restrâns de dispozitive livrate cumpărătorilor sud-coreeni, presupusul defect apare ca o decolorare a ecranului, manifestată mai ales la partea de sus şi josul imaginii. Ilustrată cu o serie de poze surprinzând mai multe exemplare Galaxy S8 afişând setări identice în meniul pentru configurarea ecranului, variaţia nuanţei de alb este uşor sesizabilă, punând sub semnul întrebării acurateţea culorilor redate pe ecranul telefoanelor Galaxy S8.

În mod ironic, problema apare în contextul introducerii unei tehnologii numită “Deep Red”, menită să ofere o reprezentare mai fidelă a culorilor pe ecranul telefoanelor Galaxy S8. Momentan, nu este clar dacă avem de-a face cu o variaţie întâmplătoare apărută în timpul procesului de fabricaţie, eventual corectabilă prin actualizări software, sau o problemă mai gravă care va ieşi la iveală pe măsură ce mai multe exemplare Galaxy S8 ajung la noii proprietari.

Într-o primă declaraţie oficială, Samsung neagă existenţa unui defect hardware şi pune totul în seama utilizatorilor care ar prefera setări diferite pentru temperatura de culoare şi variaţia normală a percepţiei culorilor, în funcţie de unghiul din care privim ecranul şi lumina ambiantă.

O soluţie rapidă pentru remedierea acestui aspect ar putea fi introducerea codului *#15987#, meniul accesat oferind setări pentru calibrarea manuală a temperaturii de culoare. Totuşi, soluţia ar putea să nu funcţioneze şi în cazurile unde colorarea este localizată pe anumite porţiuni ale ecranului, calibrarea imagini pentru obţinerea unui alb uniform fiind practic imposibilă în această situaţie.

Cert este că termenul de livrare pentru telefoanele Galaxy S8 comandate până acum a fost amânat în unele regiuni ale lumii până după jumătatea lunii aprilie iar o parte dintre cumpărătorii care şi-au manifestat deja nemulţumirea au primit înlocuitor pentru exemplarul Galaxy S8 reclamat ca fiind defect.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult