Vertu prezintă Signature Touch, un Bentley al telefoanelor mobile

19.06.2014
Vertu prezintă Signature Touch, un Bentley al telefoanelor mobile

Cu preţ de 21.900 dolari, Signature Touch este primul reprezentant al unei noi serii de telefoane Vertu cu sistem Android, care îmbie finisajele ultra-lux cu performanţe de top obţinute folosind hardware de ultimă generaţie.

Creat sub supravegherea lui Ignacio Germade, designer şef în cadrul Vertu, Signature Touch este un smartphone impunător, corpul metalic în greutate de 192 grame abundând în finisaje luxuriante realizate din materiale extrem de scumpe. Astfel, ecranul este protejat cu scut din safir, spatele acoperit cu piele naturală ultra-rezistentă, corpul din titan poate prelua şocuri apreciabile fără a se zgâria sau deforma, iar hardware-ul din interior este garantat să funcţioneze la temperaturi între -42°C şi +80°C.

Fiecare exemplar Signature Touch este asamblat manual şi trecut printr-o serie de teste foarte agresive, menite să evidenţieze orice defect care ar putea pune probleme mai târziu.

Lăsând la o parte designul exterior, specificaţiile la partea de hardware sunt aproape banale: chipset Snapdragon 801 cu CPU quad-core la 2.3GHz, ecran Full HD de 4.7″, 64GB memorie internă, camere foto de 13MP şi 2.1MP semnate de Hasselblad, receptor GPS, conectivitate NFC, WiFi, şi LTE, respectiv acumulator de 2275mAh cu funcţie de încărcare wireless.

Vertu Signature Touch

Însă piesa de rezistenţă este aplicaţia Vertu concierge inclusă cu sistemul Android 4.4 şi agentul personal pus la dispoziţia utilizatorului 24 ore pe zi timp de un an.

Serviciul de asistenţă poate fi extins contra sumei de 3400 dolari pe an, respectiv dublul acesteia dacă dorim să avem în continuare alocat un agent personal, gata să răspundă oricăror pretenţii. Având în vedere tarifele practicate, o parte din beneficiari preferă mai degrabă să achiziţioneze mai multe exemplare ale aceluiaşi telefon personalizate cu diferite variante de finisaje, astfel cumulând anii oferiţi pentru serviciul de asistenţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult