Windows 10 October 2018 Update, disponibil oficial pentru download

Windows 10 October 2018 Update, disponibil oficial pentru download

Windows 10 se schimbă odată cu anotimpurile, noua ediţie October 2018 Update aducând îmbunătăţiri la partea de stabilitate, dar şi unele funcţii noi.

Disponibil deja pentru download folosind utilitarul Windows 10 USB installer, build 1809 va fi livrat şi prin intermediul serviciului Windows Update, începând cu data de 9 octombrie.

Având în vedere rapiditatea cu care fost descărcată actualizarea precedentă, Windows 10 Spring Creators Update, putem spune că utilizatorii de Windows 10 s-au obişnuit deja cu instalarea unui update major pentru sistemul de operare, odată la aproximativ 6 luni.

Cei care se întreabă de ce lasă Microsoft un decalaj de o săptămână între publicarea Windows 10 October 2018 Update ca download separat şi livrarea acestei actualizări prin serviciul Windows Update, nu trebuie decât să arunce o privire la situaţia apărută în această primăvară, când distribuirea în cadru restrâns a pachetului Spring Creators Update a fost urmată de un val de nemulţumiri exprimate de utilizatori ale căror PC-uri au avut probleme de stabilitate, sau chiar au încetat să mai funcţioneze după instalarea actualizărilor.

Altfel spus, cei care instalează Windows 10 October 2018 Update în prima săptămâna de dinaintea distribuirii la scară largă prin serviciul Windows Update sunt un fel de cobai voluntari, folosiţi pentru a testa în cadru extins o actualizare majoră adusă platformei Windows. Dacă nu apar probleme în prima săptămână, care să ducă la noi amânări, abia atunci putem instala cu încredere Windows 10 October 2018 Update.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult