Cât de bine rezistă POCOPHONE F1, cel mai ieftin telefon puternic, la abuzuri fizice

14.09.2018
Cât de bine rezistă POCOPHONE F1, cel mai ieftin telefon puternic, la abuzuri fizice

POCOPHONE F1 a întors multe priviri, în special datorită hardware-ului său puternic, la un preţ extrem de mic, similar cu cel al telefoanelor mid-range din gama inferioară. Desigur, compromisurile faţă de alte modele mai scumpe sunt evidente, componente precum NFC, încărcare wireless şi cameră cu zoom fiind complet absente, însă un anume aspect a ridicat încă de la început semne de întrebare referitoare la rezistenţă: carcasa din plastic. Este aceasta un dezavantaj real faţă de alte modele de pe piaţă?

Răspunsul pare să fie undeva pe la mijloc, întrucât telefonul a reuşit să reziste abuzurilor testelor de rezistenţă realizate de Zack de la JerryRigEverything, însă acestea au scos la iveală şi câteva lucruri mai puţin pozitive.

Bilele albe sunt acordate lui POCOPHONE F1 pentru sticla de pe partea din faţă, rezistentă la zgârieturi asemeni tuturor celorlalte smartphone-uri mai scumpe, dar şi faptului că ecranul rezistă la temperaturi înalte, iar telefonul nu se rupe sau îndoaie permanent nici după mai multe încercări. Din păcate însă, construcţia din plastic vine cu propriile dezavantaje.

În primul rând, telefonul nu este rezistent la apă, iar plasticul se zgârie mult mai repede decât sticla sau metalul la contactul cu materiale mai dure precum chei din metal sau monede. Rareori mai vezi un telefon care poate fi zgâriat atât de uşor, iar recomandarea de utilizare pentru POCOPHONE F1 pare să fie alături de husa de silicon din pachet. 

Aceasta nu va proteja însă telefonul de spargere în cazul impactului cu solul. Vorbim despre spargerea sticlei de pe partea din faţă, evident. Un avantaj faţă de majoritatea telefoanelor din ultima vreme ar fi însă lipsa unui spate din sticlă, având astfel un risc în minus în cazul unui accident.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult