Xiaomi a anunţat Redmi Note 2, un phablet ieftin şi performant

13.08.2015
Xiaomi a anunţat Redmi Note 2, un phablet ieftin şi performant

Xiaomi a anunţat un nou phablet din seria Redmi, care vine cu specificaţii ieşite din comun pentru categoria de preţ în care se încadrează. Acesta poate fi comparat cu unele dispozitive considerate vârf de gamă din ofertele altor producători, însă vine la un preţ de trei sau chiar patru ori mai mic.

Redmi Note 2 integrează un display de 5,5” cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli) şi este realizat folosind un chipset octa-core MediaTek Helio X10. Acelaşi chip este folosit de HTC pentru noul său flagship HTC One M9+, un smartphone care costă aproximativ 600 de euro fără contract. Smartphone-ul Xiaomi nu oferă decât 2 GB memorie RAM şi vine în variante cu 16 (2 GHz) sau 32 GB (2,2 GHz) memorie internă, oferind doar posibilitatea de a extinde spaţiul cu până la 32GB folosind carduri microSD.

Camerele foto ale lui Redmi Note 2 sunt de asemenea impresionante luând în considerare preţul. Pe spate există un senzor de 13 megapixeli, alăturat unui obiectiv cu diafragmă f/2.2. Acesta integrează tehnologia de focalizare automată prin detecţie de fază, pe care o găsim doar pe modelele de top ale altor producători, precum Samsung. Pe partea din faţă este integrat un senzor de 5 megapixeli şi obiectiv f/2.0, care ar trebui să ofere performanţă ridicată în special în zone slab iluminate, graţie pixelilor de dimensiuni mari (1,4nm).

Xiaomi Redmi Note 2 este primul smartphone bazat pe MIUI 7, noul sistem de operare bazat pe Android al companiei chineze, care promite consum redus de energine, performanţă mai bună, un mod dedicat pentru copii şi capabilităţi de recunoaştere automată a persoanelor din fotografii. Redmi Note 2 se va lansa în China pe 16 august şi probabil că va rămâne exclusiv Asiei în mod oficial. Cu siguranţă însă că telefonul va ajunge şi în Europa prin intermediul importatorilor. Preţul începe de la 125 de dolari pentru varianta cu 16 GB spaţiu de stocare şi ajunge până la 160 de dolari pentru varianta cu 32 GB spaţiu şi procesor la 2,2 GHz.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult